Veteriner Klinik Medikal Malzemeler

Veteriner Klinik Medikal Malzemeler
Güncelleme:

Klinik medikal malzemeler hem bizlerin sağlığı için hem de hayvan sağlığı için kullanılan önemli malzemelerdir.

Klinik medikal malzemeler hastaların tedavilerinde, bakımlarında, cerrahi prosedürlerinde ve hastalık teşhislerinde kullanılan birçok ürünü içerisinde barındırmaktadır. Klinik medikal malzemeler başta veteriner klinikleri ve hastaneler olmak üzere, sağlık alanının çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır. Birçok farklı malzemenin bir araya gelerek oluşturduğu ürün grubudur.

Veteriner Klinik Medikal Malzemeler

Hayvan ve insan sağlığında önemli rolü bulunan klinik medikal malzemeler, kullanıldığı alana göre farklılık göstermektedir. Hayvanlarda ve insanlarda kullanılan medikal malzemeler yapısal olarak birbirlerinden ayrıdır. Çünkü klinik medikal malzemelerin bazıları hayvanlara uygun, bazıları da insanlara uygun şekilde üretilmektedir. Veteriner kliniklerinde kullanımı yapılan klinik medikal malzemeler hayvanlara uygun yapıda ve rahatlıkla kullanılabilecek içeriğe sahiptir. Veteriner kliniklerinde kullanılan klinik medikal malzemeler ise şunlardır; Operasyon yatağı, veteriner ortopedi malzemeleri, bandaj, flaster, spanç, pamuk, hidrofili sargı bezi, sentetik alçılar, yara bakım ürünleri, batikon, solüsyonlar, tırnak bakım ürünleri, mikroçip, mikroçip okuyucu, yoğun bakım çadırı, röntgen masası, biyokimya malzemeleri, böbrek küvetleri, anestezi maskeleri ve atel gibi ürünlerden oluşmaktadır. Her geçen gün hayvan sağlığında kullanılabilecek malzeme üretilmesinden dolayı klinik medikal malzemeleri listesi giderek genişlemektedir. Hayvan sağlığında kullanılacak her bir malzeme ve ekipman önemli olduğundan ve hayati önem taşımasından dolayı, veteriner kliniklerinde klinik medikal malzemeler hazır bulundurulmalıdır.

Mikroçip Okuyucu

Mikroçip okuyucu artık her veteriner kliniğinde bulunması gereken bir üründür. Çünkü hayvanlara mikroçip uygulamasının zorunlu olması ile mikroçip okuyucular klinikteki yerlerini almıştır. Mikroçip okuyucu sayesinde hayvanlara uygulanmış olan mikroçipler okunabilmektedir. Bu sayede hayvanlara verilmiş olan RFID kimlik numaraları görüntülenir. Veteriner kliniklerinde kullanılan mikroçip okuyucular ile hayvanlara mikroçip uygulamasının yapılıp yapılmadığı tespit edilir. Mikroçip okuyucu kullanımı oldukça pratik ve kolaydır. Mikroçip okuyucunun uç kısmının hayvanın mikroçip uygulamasının yapıldığı yere (ense bölgesine) yaklaştırıldığı zaman, cihaz otomatik olarak okuma yapmaktadır.

Atel

Atel kullanımı hem hayvanlarda hem insanlarda yapılmaktadır. Atel hayvanların uzuvlarında meydana gelene çıkık, şişlik, çatlama ve kırık durumlarında bölgenin sabitlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Hayvanların çıkık veya kırık olan bölgesinin atel ile sabitlenmesi sayesinde iyileşme süreçleri hızlandırılmaktadır. Atel kullanım olarak son derece kolay ve pratik olan medikal malzemedir. Veteriner kliniklerinde ve hastanelerde kullanıma hazır olarak bulundurulan ürünler arasında yer almaktadır.

Biyokimya Malzemeleri

Biyokimya malzemeleri içerisinde birkaç farklı ürünü barındıran bir gruptur. Biyokimya malzemelerin içerisinde vakumlu jelli tüpler, edtalı tüpler, idrar bardakları, numune kapları, pastör pipeti, diff quick boya seti, lam, lamel, test çubukları, idrar stribi, patoloji numune toplama kabı ve vakumlu iğne ucu gibi medikal ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerin hepsi hayvanlardan alınan örneklerde ve örneklerin test edilmesi işlemlerinde kullanılmaktadır. Mesela edtalı ve vakumlu jelli tüpler genellikle hayvanlarda kan alım işlemlerinde kullanılmaktadır. İdrar bardakları ise hayvanlardan alınan örneklerin daha sonra yapılacak testler için güvenle muhafaza edilmesinde kullanılmaktadır. Biyokimya malzemeleri veteriner kliniklerinde laboratuvar ortamında yapılacak incelemelerde aktif olarak kullanılmaktadır.

 

Klinik medikal malzemelerin her biri hayvan ve insan sağlığında ciddi bir öneme sahiptir. En basit yapılan işlemlerden en zorlu tıbbi işlemlere kadar klinik medikal malzemelerinin kullanımından faydalanılmaktadır. Bu yüzden de veteriner kliniklerinde ve hastanelerde bulunan bu malzemelerin stokları devamlı olarak kontrol edilmeli ve azaldığı zaman sipariş edilmelidir. Veteriner kliniğiniz için ihtiyacınız olan klinik medikal malzemelerin tümünü Veteriner Malzeme üzerinden temin edebilirsiniz. Veterinermalzeme.com klinik medikal malzemeleri dahil olmak üzere hayvan sağlığında kullanıma ihtiyaç duyulan sarf malzemeleri, cerrahi ürünleri, veteriner setleri ve kliniklere özel birçok malzemenin satışını yapmaktadır. Veteriner hekimlere özel olan veterinermalzeme.com sitesi üzerinden veteriner klinik ortamınız için ihtiyacınız olan bütün malzemelerin siparişlerini verebilirsiniz.