Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Güncelleme:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda konforlu ve şık olmak herkes için önemli bir hale geldi. Bunun için yazlık kıyafetler tercih edilirken birçok farklı aksesuar da gardıroplarda yerini aldı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda konforlu ve şık olmak herkes için önemli bir hale geldi. Bunun için yazlık kıyafetler tercih edilirken birçok farklı aksesuar da gardıroplarda yerini aldı. Güneş gözlükleri bu aksesuarlar arasında en önemli parçalar arasında yer alır. Çünkü bu ürünler farklı bir tarz yaratmanın yanında göz sağlığı için de oldukça önemlidir. Bunun için güneş gözlüğü seçimi yaparken yüz yapısı, giyim tarzı ve göz sağlığı gibi unsurları göz önünde bulundurmak gerekir. Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken tüm faktörler yazımızda.

UV Koruması

Yoğun güneşli havalar göz sağlığı için olumsuz bir etki yaratabilir. Bu etkilerin başında görmenin konforsuz bir hale gelmesini saymak mümkün. Görüş kaybı genel olarak fazla ciddiye alınan bir sorun olmasa bile ilerleyen süreçte farklı rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilir. Bunun için UV korumasına sahip bir güneş gözlüğü kullanmak oldukça faydalı olacaktır. UV korumalı güneş gözlükleri, UVA ve UVB ışınlarının yüksek oranda engellemektedir. Şık ve koruma sağlayan bir güneş gözlüğüne sahip olmak için ürünlerin UV koruma değeri muhakkak incelenmeli.

Cam Kalitesi ve Rengi

Güneş gözlüğü camlarının kalitesi, göz sağlığı açısından büyük önem taşır. Zira her gözlük camı farklı özelliklere sahip olabilir. Örneğin polarize camlar, parlamayı azaltarak daha net ve konforlu bir görüş sağlar. Özellikle araba kullanırken veya plajda vakit geçirirken polarize camlara sahip bir güneş gözlüğü konforlu zamanların vazgeçilmezi olabilir. Bunlara ek olarak güneş gözlüğü camının rengi de görüş konforu açısından oldukça önemlidir. Mesela kahverengi camlar aşırı parlak görünümü doğal bir şekilde filtreleyerek görüşü rahatlatır. İşte bunlardan dolayı gözlük seçimi söz konusu olduğunda cam özellikleri de oldukça önemli bir konu.

Yüz Şekline Uygunluk

Güneş gözlüğü seçerken yüz şeklinize uygun modelleri tercih etmek, hem rahatlık hem de estetik açıdan dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Örneğin kare yüz şekline sahip olan kişiler için genel olarak yuvarlak ve oval çerçeveli güneş gözlükleri tavsiye edilir. Oval yüz şekline sahip kişiler içinse birçok farklı model değerlendirilebilir. Gözlük seçiminde bu faktörü göz önünde bulundurmak estetik kaygıların giderilmesini sağlar.

Kullanım Alanı

Güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da kullanım alanıdır. Zira güneş gözlükleri farklı kullanım alanlarına özel olarak tasarlanabilir. Örneğin kamp, balıkçılık ve trekking gibi doğa aktiviteleri için göz yapısına tam oturan gri camlı güneş gözlükleri tavsiye edilir. Çünkü bu modeller güneş yansımasının yaşandığı ortamlarda kontrastı dengeleyerek görüş konforunu korur. Günlük kullanım içinse daha çok tasarımıyla öne çıkan seçenekler tercih edilir. Bu ürünler çerçeve tasarımı ve şekilleriyle giyim tarzını zenginleştirir. Ayrıca hafif yapılarıyla gün boyunca konforlu bir kullanım sunar.