Üsküdar'da ''Caz Perşembesi'' izleyenleri büyüledi

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Caz Perşembesi” etkinliğinde Sinan Ayyıldız ve Tolgahan Çoğulu sahne aldı.

Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve vatandaşlar katıldı.

Gecede, Mikrotenal gitarın mucidi Tolgahan Çoğulu ile bağlama icracısı Sinan Ayyıldız’ın performansı, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. İkili, 2013 yılında bir araya gelerek mikrotenal gitar ve çift saplı sazı dünyada ilk kez buluşturan sanatçılar arasında yer alıyor. 

 Konserde; Cahit Berkay, Ali Ekber Çiçek ve Erik Roche gibi ünlü müzisyenlerin eserlerini seslendiren Ayyıldız ve Çoğulu, “Al yazmalım”, “Tutam yarin elinden”, “Fidayda” ve “Haydar haydar” gibi eserleri farklı tarzlarıyla yorumlayarak büyük alkış aldı.

 Üsküdar’ın kültürel hayatına önemli katkı sağlayan etkinlikte dinleyiciler, ikilinin solo ve grup performanslarıyla geleneksel ile modern melodileri harmanladığı gösteriyi ilgiyle takip etti. 

 Konserin sonunda, dinleyiciler sanatçıları ayakta alkışladı. Sinan Ayyıldız ve Tolgan Çoğulu, bu unutulmaz akşam için Üsküdar Belediyesi ve Başkan Dedetaş’a teşekkür ederek, Üsküdar’da sahne almanın mutluluğunu paylaştı.

“Caz Perşembesi” her hafta başka bir sanatçıyı ağırlayarak Üsküdarlılar ile Altunizade Kültür Merkezinde caz müziğini bir araya getiriyor.

Etkinliğe, katılım ücretsiz olup “444 0 875” numaralı telefondan rezervasyon yapılabilir.

Sonraki Haber