İmamoğlu sahurunu muhtarlarla yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da görev yapan 21 muhtarla sahurda buluştu. Bazı muhtarların mahallelerine ‘Yuvamız İstanbul’ kreşi istemesinin önemine dikkat çeken İmamoğlu, “İstanbul genelindeki ‘Yuvamız İstanbul’ kreşlerinin sayısını 100’e çıkaracağız. Bu milletin evlatlarını, 3-4 yaşından itibaren eğitemezsek, her 10 senede bir bu ülkede seçimler iptal edilir. Cahillik, eğitim almamak bu ülkede yeni nesle yapacağımız en büyük ihanettir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da görev yapan 21 mahalle muhtarıyla sahurda bir araya geldi. İlçedeki bir işletmede gerçekleştirilen buluşmada muhtarlarla tek tek tanışan İmamoğlu, onlardan gelen talepleri dinledi. Pandemi ve ardından gelen ekonomik krizin etkilerini tüm Türkiye olarak yaşadığımızın altını çizen İmamoğlu, krizden en çok etkilenen kesimin gelir seviyesi düşük vatandaşlar olduğuna dikkat çekti. İBB’nin sosyal yardım bütçesini, göreve geldikleri 2019 yılı içerisinde, 2018’e göre 6 kat oranında artırdıklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Yüzde 2-3 seviyesindeyken, şu anda yüzde 15-16 seviyelerine çıktı bütçedeki sosyal yardımların payı” dedi. Yapılan yardımların zorunluluktan kaynakladığını belirten İmamoğlu, yaşanan sürecin toplumun her kesimini etkilediğini kaydetti.

“ASKIDA FATURAYLA ‘VİCDAN KÖPRÜSÜ’ KURDUK”

Kent yoksulluğunun kırsaldaki yoksunluktan daha zor ve acı sonuçları olduğunun altını çizen İmamoğlu, içinde bulunduğumuz dönemde, 500 binin üzerinde kumanya dağıttıkları bilgisini paylaştı. Pandeminin pik yaptığı dönemde bu rakamın 1 milyon 100 bin haneye kadar yükseldiğini aktaran İmamoğlu, “Bu zor günleri ümitle, umutla, çalışmayla, paylaşarak, birbirimizi hissederek aşacağız. Biz, bunları yaparken, bir yandan işlerimizi yaptık. Bir yandan öğrencilerimize burs verdik. Bir yandan dedik ki, ‘Anne evden çıkamıyor’; kartını verdik. Askıda fatura veya onun gibi başka uygulamalarla, vicdan köprüsü kurduk. İstanbul'da en doğru birinci adres fitreniz, zekatınız için biziz kardeşim. Çünkü biz, adresi veriyoruz. Verdiğimiz her şeyin devlete hesabını veriyoruz. Bizde adresleri var. Onu da bir tek biz biliyoruz, Allah biliyor yani; bir de devlet. Bu anlamda, bu zor günleri aşmanın yöntemi, modeli bu” dedi.

“EĞİTİM OLMAZSA HER 10 SENEDE BİR SEÇİMLER İPTAL EDİLİR”

“Bağcılar'da an itibariyle hemen hemen durmuş, yarım, eksik, başlamamış işimiz kalmadı” diyen İmamoğlu, ilçede açtıkları ve açacakları kreşler bulunduğuna dikkat çekti. İstanbul genelindeki ‘Yuvamız İstanbul’ kreşlerinin sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden İmamoğlu, “Bu milletin evlatlarını, 3-4 yaşından itibaren eğitemezsek, her 10 senede bir bu ülkede seçimler iptal edilir. Cahillik, eğitim almamak bu ülkede yeni nesle yapacağımız en büyük ihanettir. Onun için en baş meseledir çocukların mutluluğu, annelerin mutluluğu. Bunu da beraber yapıyoruz sizlerle” diye konuştu.

“BARIŞTIRMAKLA, BULUŞTURMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

“Siyasi çekişmenin, çatışmanın ve kavganın olduğu yerde barıştırmakla, buluşturmakla, konuşturmakla yükümlüyüz” diyen İmamoğlu, konuyu, kendi ailesinden bir anıyla örneklendirdi. Adalet Partili olan rahmetli dedesinin, Cumhuriyet Halk Partili merhum bacanağıyla ortak olduğunu paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ben, hayatımda onlar kadar neşeli tartışan, esprili konuşan, iki farklı partiden olmasına rağmen bu kadar tatlı ortaklık yapan başka iki insan görmedim. Rahmetli ortağı, bacanağı, Allah rahmet etsin, Hasan Ağa hafızdı; CHP'li. Dedem de Kur'an'a bakarak okuyordu. O, hafızdı ama. Kimse onu sorgulamazsın. İnanç, Allah’la kul arasında. Siyasi yarışı, hizmet yarışını nerede yapamayız biliyor musunuz? Şurada hiçbirimiz, bir başkasına, ‘Ben, senden daha inançlıyım’ diyebilir mi? Böyle bir hakkı var mı? Yaradan, böyle bir hakkı kime verdi Allah aşkına? Ya da ‘Ben, senden daha çok vatanımı seviyorum. Sen, vatan hainisin’ diyebilir mi? Bana diyenin alnını karışlarım. Ben de bir Allah'ın kuluna demem. Bütün bunların mahkemesi, hukuku vardır. Onun yeri bazılarının dünyadadır, bazıları öbür dünyadadır. Bütün yapılan işler, müdahaleler, onlar, bunlar bana ne yapıyor biliyor musunuz? Bugün bir çalışıyorsam, bunları yaşadıktan sonra bin çalışıyorum. Bana verdiği tek duygu bu. Kimse benimle o alanda yarışamaz. Bana biraz daha iyi davransalar var ya, belki biraz daha tembelleşebilirim yani. Ve göreceksiniz, kalan iki yılda çok daha mutlu olacağınız” diye konuştu.

KURMAYLARI DA YANINDAYDI

İlçelerin ve mahallerin lokal sorunlarına çözüm üretmeye çaba gösterdiklerini belirten İmamoğlu, İstanbul’a bir bütün olarak baktıklarını vurguladı. Kurumsallaşma çalışmaları kapsamında Muhtarlıklar Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlatan İmamoğlu, “Kurumsal bir biçimde sizinle iş birliği yaparak, hiçbirinizin siyasi anlayışına bakmadan, bu şehrin kendi iradesiyle, hakkıyla seçilmiş 963 muhtarımıza hizmet edeceğiz” dedi. İmamoğlu’na muhtarlar buluşmasında İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık da eşlik etti.

Sonraki Haber