Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden üreticilere süt otu tohumu desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için hayata geçirdiği “Çiftçi Destek Programı” kapsamında Manyas’ta 200 üreticiye yüzde 50 katkılı süt otu tohumu (ryegrass) dağıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın tarımsal üretimi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Çiftçimizi Destek Programı” çerçevesinde Manyas’ta 200 üreticiye yüzde 50 katkılı süt otu tohumu dağıtıldı. Süt otu tohumu, yüksek besin değeri sağlayarak hayvanların süt ve et verimini artırırken, toprak sağlığını iyileştiriyor ve erozyonu önleyerek sürdürülebilir tarım uygulamalarına katkıda bulunuyor.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Manyas İtfaiye Grup Amirliği bahçesinde düzenlenen programda süt otu tohumları Manyaslı üreticilerle buluşturuldu. Bu destekle, Balıkesirli çiftçilerin daha verimli bir sezon geçirmesi hedeflenirken, hem üreticinin ekonomisine katkı sunuluyor hem de bölgedeki tarımın ve hayvancılığın sürdürülebilirliği sağlanıyor.

MANYASLI ÜRETİCİLERDEN AHMET AKIN’A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir’in dört bir yanında sağlanan süt otu tohumu desteğine üretici tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Manyas’taki üreticiler de mevcut ekonomik koşullar nedeniyle bu desteğin kendilerine büyük bir moral kaynağı olduğunu belirterek Başkan Ahmet Akın’a teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber