Pokemon GO severlerine müjde !

Dünyayı kasıp kavuran Pokemon GO oyununun devamı geleceği açıklandı.

Pokemon GO dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Kullanıcıyla buluştuğu ilk günden bu yana büyük yankı uyandıran Pokemon GO birçok unsuru etkileyeceğe benziyor. İşte Pokemon GO oyununun tüm detayları...

Pokemon GO kullanıcıları şimdiden oyunun bağımlısı olmuş durumdalar. Çıktığı andan itibaren büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan oyun Pokemon GO kendinden sonra çıkacak oyunlarıda etkileyecek gibi duruyor. İşte Pokemon GO hakkında bilinmeyen herşeyin derlendiği haberimiz...

Her ne kadar son dönemde çevremiz sanal gerçeklik cihazlarıyla dolmuş olsa da, sanal gerçeklik bir kenara işin daha eğlenceli ve işlevsel noktası aslında arttırılmış gerçeklikle birlikte gelecek. Bunu uzun zamandır geliştirilme sürecinde olan HoloLens ile uzaktan uzaktan görüyorduk, fakat kuşkusuz arttırılmış gerçekliğe en büyük ilgiyi henüz tanınan ve kısa sürede dünya çapında büyük üne kavuşan Pokemon GO isimli oyun çekti. 90'lara damgasını vuran Pokemon ile harmanlanan arttırılmış gerçeklik teknolojisini telefonlarımıza getiren Pokemon GO, oyun içinde sanal dünyayla gerçek dünyayı cep telefonu ekranında birleştiriyor. Alternatif bir bakış açısı ortaya koyan bu teknolojiyi güzel işleyen Pokemon GO, bundan sonra gelecek mobil oyunları da etkileyecek kuşkusuz.

Oyun kısmını bir kenara bırakacak olursak, donanım noktasında Microsoft da HoloLens'in geliştirici sürümünü 3.000 Dolar'dan geliştiricilere sunmuş durumda. Arttırılmış gerçeklik gözlüğünü geliştirerek yıllar içinde çok farklı bir dünyaya "uyanmamızı" isteyen Microsoft, yine bu konuda çalışan tek şirket değil. Magic Leap adında bir şirket var ki, adeta gümbür gümbür geliyor.

Merkezi Florida'da bulunan Magic Leap CEO'su Rony Abovitz, Fortune dergisine verdiği röportajda üzerinde çalıştıkları arttırılmış gerçeklik (AR) sistemini anlattı. Abovitz'in söylediğine göre, geliştirdikleri AR sistemi, gerçek dünyayı sanal dünya ile bir ekran üzerinde değil, direkt olarak baktığımız yerde görebilmemizi sağlayacak. Ayrıca Abovitz'e göre bu görüntünün sanal mı yoksa gerçek mi olduğunu "neredeyse" ayırt edemeyeceğiz.

Bu proje üzerinde çalışan halihazırda 600 çalışanları olduğunu açıklayan Abovitz, her ne kadar ilk etapta bu tür teknolojileri oyun ve eğlence noktasında görecek olsak da, yavaş yavaş hayatımızın içinde daha aktif rol oynayacağını söylüyor. Tıpkı sanal gerçeklikle sanal emlak ziyaretleri yapabileceğimiz gibi, arttırılmış gerçeklikte de AR giyinme odaları gibi türevleri görebileceğiz.

Sonraki Haber