Flaş bellek alırken bunlara dikkat !

Hayatımızda önemli bir yer kaplayan ve gelecekte de işimize çok yarayacak olan flaş bellekleri alırkan bunlara dikkat edin...

USB bellek almak basit bir iş gibi görünebilir. Ama bu 5 detaya göz atmadan sakın karar vermeyin.

Bulut depolama hizmetleri harika olabilir, ancak USB flaş diskler bizimleler ve yakın gelecekte bir yere gitmeye niyetleri yok. Verilerinizi yedeklemeden işletim sistemi yüklemeye USB diskler, hala çok faydalılar. Ancak bir sonraki USB flaş disk alışverişinizde aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var.

1. BENZER GÖRÜNEN ÖZELLİKLER YANILTABİLİR

Birbirine benzer iki flaş sürücü gördünüz ve aklınıza şu soru takıldı, "Bu sürücülerin ikisi de USB 3.0 destekli, aynı marka ve 64GB depolama alanı var. Neden biri daha pahalı?" Cevap, bileşenlerin kalitesinin farklı olması - bu, sürücünüzün nasıl çalışacağını etkileyecektir.

USB 3.0, USB 2.0'dan çok daha pahalı olsa da kullanılan flaş bellek ve denetim arasındaki farklar, performansı etkiler. En iyi sürücüler, SSD'lerle benzer kalitede ve seviyede denetimler kullanırlar. Daha ucuz sürücüler ise verileri depolamada ve aktarmada çok iyi olmayan daha ucuz bileşenlere yer verirler.

2. KÜÇÜK VE İNCE BOYUTLAR, HER ZAMAN O KADAR İYİ DEĞİL

Küçük flaş sürücüleri taşımak daha kolay, ancak boyutları aşırı derecede küçüldüğünde, bahsettiğimiz kaliteli bileşenler içlerine sığmayabiliyor. Daha iyi bileşenler, genellikle daha geniş fiziksel alana ihtiyaç duyuyorlar ve boyutu kırpmak, genellikle kalitenin düşmesi anlamına geliyor.

Zaman içinde daha küçük ve ince kaliteli sürücüler göreceğiz, ancak henüz bu zamana ulaşmış değiliz.

3. KISITLI ÖMRE SAHİPLER, ANCAK BU SORUN DEĞİL

Flaş sürücüler, ortalama 3.000 - 5.000 yazma döngüsüne sahiptirler. Bu az gibi görünse de aslında flaş sürücü için yeterlidir ve çoğu sürücü, bu kadar yazmadan önce ömrünü tamamlayacaktır.

Flaş diskinizi söküp çıkararak ona hasar verme olasılığınız daha yüksektir. Günde iki kez kullandığınız bir flaş sürücü, 3.000 yazma döngüsünü dört seneden uzun sürede tamamlayacaktır.

4. MİCROUSB PORTLARI KULLANIŞLI, ANCAK...

Android kullanıcıları, üzerinde hem USB portu, hem de microUSB portu barındıran flaş sürücülerine yakınlık hissediyorlar. Ancak önce Android'li telefonunuzun USB OTG (On-The-Go) özelliğini desteklediğinden emin olmanızda fayda var. Bunun için üreticinin web sitesine bakabilir veya Google'ı kullanabilirsiniz.

Cihazınız USB OTG desteği sunmuyorsa, microUSB portlu bir flaş sürücü işinize yaramayacaktır. Cihazınızda USB OTG desteği varsa, ona depolama alanı ilave edebilirsiniz.

5. KORUNAKLI VEYA GÜVENLİ FLAŞ SÜRÜCÜLER

Dayanıklı sürücüler, fiziksel hasara karşı koruma sağlayabilir. Güvenlik özelliklerine sahip sürücüler ise verilerinizi çalmak isteyenlere karşı iyi bir önlem olabilir. Ancak bu özelliklere gerçekten sahip olup olmadığınızı düşünün. Çoğu kullanıcı, USB sürücülerde yüksek bir güvenlik seviyesine ihtiyaç duymaz. Dahası dosyalarınızı normal bir USB diskinde ücretsiz olarak da şifreleyebilirsiniz.

Sonraki Haber