Bir akıllı robot anormalliği daha: Robot intihara kalkıştı

Güney Kore'de bir robotun aynı yeri defalarca temizlemeye çalışıp başaramayınca intihara teşebbüs ettiği bildirildi

Güney Kore'de bulunan Gumi belediyesi için çalışan bir robot memur, kendini merdivenlerden aşağı attıktan sonra tepkisiz halde bulundu; yerel halk, ülkenin ilk robot intiharının yasını tutuyor.

Gumi Belediye Meclisi, robotun geçen perşembe günü saat 16.00 civarında iki metrelik bir merdivenden düşmesinin ardından artık işlevsiz olduğunu duyurdu. Gumi Şehri, kaza mahallini gösteren fotoğraflarla birlikte, 'Robot Denetçisinin' belediye binasının birinci ve ikinci katları arasındaki merdiven boşluğunda parçalanmış halde bulunduğunu açıkladı.

 Bir belediye meclisi yetkilisi, görgü tanıklarının ifadelerinde robotun gizemli bir şekilde 'sanki bir şey temizlemeye çalışıyor gibi tek noktada daire çizdiğini' gördüğünü bildirdiğini ancak düşüşün kesin nedeninin hâlâ araştırıldığını söyledi.

Ağustos 2023'te görevlendirilen robot, şehirde resmi olarak görev yapan ilk robotlardan biriydi. Kaliforniyalı bir girişim olan Bear Robotics tarafından üretilen robot, sabah 9'dan akşam 6'ya kadar çalışıyordu ve memur kartına sahipti. Genelde yalnızca bir katı kullanabilen diğer robotların aksine, Gumi Belediye Meclisi robotu asansör çağırıp kendi başına katlar arasında gezebiliyordu.