Apple son ''oyuncağı'' iPhone 16'ların fişini çekti

Apple'ın bu sene piyasaya sürdüğü ancak hem kullanıcılarına hem de Apple'a büyük bir hayal kırıklığı yaşatan son iPhone modeli olan iPhone 16'larda bitmek bilmeyen sorunlar ve şikayetler sonrasında Apple'dan dikkat çeken bir karar geldi.

Apple'ın geçen ay tanıttığı iPhone 16 serisinde bazı sorunlar bildirilmişti. Bunlardan biri de telefonun kendiliğinden yeniden başlamasıydı.

iPhone 16'lardaki bu yeniden başlatma hatası genellikle sistem uygulamalarının kullanımına bağlı olarak tetikleniyor. Ancak tamamen bundan kaynaklı bir sorun olsaydı iPhone bekleme modundayken de yeniden başlatmalar bildirilmezdi. Bu sebeple yazımsal bir sorun olabileceği de düşünülüyor.

Apple'ın yeni bir iOs güncellemesi ile bu sorunu çözmeye hazırlandığı öğrenilirken, iPhone 16 serisi için dikkat çeken bir karar aldığı da ortaya çıktı.

Üretimi 10 milyon azaltıldı

Daha önce iPhone 16'nın teslimat süresiyle ilgili bir araştırma yapılmıştı ve teslimat süresi kısalmasına rağmen talebin çok yüksek olmadığı ortaya çıkmıştı.

Bu araştırmanın ardından Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından yeni bilgiler paylaşıldı.

Kuo'ya göre Apple, istenildiği gibi bir taleple karşılanmayan iPhone 16 üretimini 10 milyon adet kadar azaltma yoluna gitti. Bu kararın ardından şirketin hisseleri de düşüş yaşadı. Yüzde 2 oranında yaşanan hisse düşüşü şirketin üretimde plan değişikliği yapmasına sebep olabilir.

Bu karar, standart iPhone 16'lar için alındı. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri iyi bir taleple karşılandı ve kullanıcılar standart iPhone'lardan ziyade pro modellere yönelmiş görünüyor.

Öte yandan iPhone 16 üretimi için tahminler 84 milyon adede kadar düşmüş durumda. Önceki tahminler 88 milyondu. 2025’in ilk çeyreğinde ise 45 milyon, ikinci çeyreğinde 39 milyon iPhone üretileceği tahmin ediliyor. Geçen yıl üretim rakamları sırasıyla 48 milyon ve 41 milyon olarak açıklanmıştı.

Sonraki Haber