Trabzonspor'dan kafaları karıştıran reklam filmi

Trabzonspor Kulübü, 2024-2025 sezonu formalarını tanıttı. Ancak tanıtım videosunda, ''6 defa şampiyon olduk'' ifadelerinin yer alması ve Trabzonspor'un 7'inci şampiyonluğuna yer verilmemesi kafa karışıklığına yol açtı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, 2024-2025 sezonunda giyeceği formalarını tanıttı. Son yıllarda forma tanıtım videolarıyla Avrupa çapında ses getiren bordo-mavili kulüp, yeni reklam filmini "Bize inadımız kadar yakışan, dünyanın en güzel renklerine sahip 'İnatçı Formalar’ımız tüm TS Club'larda ve online mağazamızda sizleri bekliyor" ifadeleriyle yayınladı.

Reklam filminde Trabzonspor'un 'altın' döneminde forma giyen efsaneler Ali Kemal Denizci, Necati Özçağlayan ve Turgay Semercioğlu boy gösterdi. Efsanelerin kendi aralarında yapmış oldukları konuşmalarda şu ifadelere yer verildi:

Ali Kemal Denizci: ''Doğru, çok olduk.''
Necati Özçağlayan: ''Her defasında tesadüf dediler!''
Turgay Semercioğlu: ''Ama 6 defa şampiyon olduk!''

Söz konusu 3 ismin Trabzonspor formasını terlettiği dönemlerde bordo-mavililer; 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81 ve 1983-84 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşadı. Reklam filmindeki konuşmalarda da bu döneme göndermede bulunuldu.

Ancak Trabzonspor'un yayınladığı reklam filminde, bordo-mavili kulübün 2021-22 sezonunda kazandığı şampiyonluktan bahsedilmedi. O sezon kazanılan şampiyonluğun baş mimarlarından teknik direktör Abdullah Avcı'nın reklamda oynamasına rağmen; 7'inci şampiyonluktan hiç bahsedilmemesi tepkilere neden oldu.

Trabzonspor'un kazandığı 7'inci şampiyonluğa dair tek gönderme, Başkan Ertuğrul Erdoğan'ın konuşma yaptığı bölümde yaşandı. Ertuğrul Erdoğan'ın taraftarlara seslendiği bölümde arka planda ''2022 Süper Lig şampiyonu'' yazılı fotoğraf, 3 saniye boyunca ekranda kaldı. Ancak tanıtım filminin bu bölümünde de 7'inci şampiyonluktan 'sözlü olarak' bahsedilmedi.

Trabzonspor, 38 yıllık aranın ardından Ahmet Ağaoğlu başkanlığında Süper Lig'deki 7'inci şampiyonluk sevincini yaşamıştı.