Beşiktaş mahsur kaldı !

Beşiktaş-Mersin İdman Yurdu maçından sonra Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması da yoğun kar yağışı yüzünden ileri bir tarihe ertelendi.

Kartal, Süper Lig’in ikinci yarısına yine başlayamadı. Türkiye Futbol Federasyonu, Avni Aker Stadı’nın karla kaplanması ve yağışın bugün de sürmesinin beklenmesi nedeniyle dev maçın ertelendiğini açıkladı. Sezonun ilk yarısını lider bitiren Beşiktaş 2 maç eksiğiyle Fenerbahçe’nin 5 puan arkasında kaldı.

Korkulan oldu, Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçından sonra Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması da yoğun kar yağışı yüzünden oynanamadı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gün boyu süren endişeli bekleyişin ardından Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanması gereken dev karşılaşmayı olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle ileri bir tarihe erteledi. TFF’den yapılan açıklamada, “Trabzonspor ile Beşiktaş kulüpleri arasında oynanması gereken Spor Toto Süper Lig 19. hafta müsabakası ileri bir tarihe ertelendi” denildi.

Trabzon’daki kar yağışının bugün de devam edeceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Karşılaşmanın oynanacağı Trabzon’daki Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki yaşanan elverişsiz hava ve saha koşulları, yapılan temizleme çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışının devam etmesi, bu koşulların yarın da (bugün) devam edecek olması ve iki kulübümüzün hafta içi oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları göz önünde bulundurularak; maçın hakemleri ile temsilcilerinin de görüşleri alınarak tatil edilen karşılaşma, federasyonumuz tarafından belirlenecek ileri bir tarihte oynanacak.”

TFF’nin yapılacak görüşmelerin ardından Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarının oynanacağı tarihleri açıklaması bekleniyor.

En uygun dönem Avrupa haftası

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kar yüzünden ertelenen Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarını UEFA Avrupa Ligi haftasında oynatmayı düşündüğü öğrenildi. TFF’nin, Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova ve Galatasaray-Lazio maçlarının yapılacağı 15-28 Şubat aralığında ligdeki erteleme maçlarını oynatmayı planladığı belirtildi.

Kar hiç durmadı

Trabzon’da önceki gece başlayan yoğun kar yağışı dün gün boyu etkili oldu. Kar nedeniyle Avni Aker Stadı’nın zemini sabah saatlerinde 15 santimetre kalınlığında karla kaplandı. TFF temsilcileri ve karşılaşmanın 4. hakemi Kemal Aslan saat 13.30 sıralarında stada gelerek her iki kulüp yetkilileriyle toplantı yaptı.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar yağışının gece geç saatlere kadar etkisini artırarak sürdüreceği öğrenilirken, saat 15.00 sıralarında statta TFF temsilcileri tarafından 4 ayrı bölgede kısmi temizlik yaptırıldı. Ancak temizlenen bölgeler yarım saatte yeniden bembeyaz hale geldi. Saat 16.00’da ise kar kalınlığı 25 santimetre olarak ölçüldü. Yapılan yeni temizlik çalışmasına rağmen zemin kısa sürede karla kaplandı.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcıları saat 17.15’te stada geldi. Yıldırım, TFF temsilcileriyle sahada iki kez inceleme yaptı. Temizlenen bölgelerin yeniden kapandığı görülünce iki kulübün yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından maçın oynanamayacağına karar verildi.

‘40 yıldır böyle bir kar görmedik’

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak maçın ertelenmesinin ardından BJK TV’ye yaptığı açıklamada kar yağışının cumartesi gecesinden itibaren hiç kesilmediğini söyledi.

Albayrak, “Rakiplerimiz oynarken bizim oynamıyor olmamız negatif olarak algılanabilir ama daha önceden planlanan çerçevede ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği saatler içerisinde kendimizi ayarlıyoruz. Kar hiç durmadı. İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve Şenol hocamız Trabzonlu. ‘40 yıldır böyle bir kar görmedik’ diyorlar. Öğle saatlerinden itibaren tüm profesyonel arkadaşlarımız, TFF yetkilileri, gözlemci ve dördüncü hakem statta maç oynanabilecek düzeyde olabilir mi diye çalışmalar yaptılar. Saat 17.00’ye kadar çalışmalar devam etti. Ondan sonra ise karar gereğince maçımız ertelendi. Her şeyde hayır vardır. Pozitif düşünmek lazım” yorumunu yaptı.

Metin Albayrak erteleme kararına rağmen siyah-beyazlı futbolcuların moralli olduklarını sözlerine ekledi.

Trabzon’da kaldılar

Beşiktaş kafilesi geceyi Trabzon’da geçirdi. Siyah-beyazlı kulübün Stat Müdürü Turgut Akhan, hava koşulları nedeniyle uçaklarının Trabzon’a gelemediğini belirterek, geceyi Trabzon’da geçirmeye karar verdiklerini bildirdi. Trabzon Havalimanı’nda görüş mesafesinin kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 metreye kadar düştüğü ve alanın uçuşlara kapalı olduğu vurgulandı.

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ise yaptığı açıklamada, “Sabah saat 10.00’dan bu yana stattaydık. Federasyon temsilcileri de statta. Son yıllarda Trabzon’da görülmeyen aralıksız kar yağışı var. TFF temsilcileri 4 ayrı yerde incelemeler yaptılar. Hafif temizlenen zemin üzerinde 10 dakika sonra bembeyaz görüntü oldu. Hakem Bülent Yıldırım da sahada iki kez çalışma yaptı ve maçı ileri tarihe ertelediğini bildirdi” dedi.

Erteleme kararının ardından görevliler ve polisler stattan ayrılırken, hakem Bülent Yıldırım da, saat 18.15 sıralarında gerekli raporlarını hazırladıktan sonra stadı terk etti.

Sonraki Haber