Cem Küçük'ten hileli gıda listesiyle ilgili yeni iddia: Tanınmış markalar, 5 yıldızlı oteller...

İktidara yakın gazetecilerden biri olan Cem Küçük, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenli olarak güncellediği hileli gıda listesiyle ilgili, ''Önümüzdeki günlerde bakanlığın tağşiş listesinde tanınmış başka firmalar da çıkabilir, hatta bazı beş yıldızlı oteller'' iddiasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde sahtekarlık yapan markaların anlık olarak yurttaşlara açıklandığı guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet adresini erişime açtı.

Tüketiciler, site içerisinde yer alan Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi üzerinden iki farklı kategoriyle karşılaşıyor.

"Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ile "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" başlıkları altında söz konusu ürünler görülebiliyor.

Sitedeki bilgiler anlık olarak güncelleniyor.

Söz konusu site ile, sofralarımızın vazgeçilmezi olan birçok ürünün, vicdansız üreticiler tarafından taklit edildiği ve tağşiş edildiği ortaya çıktı. 

"TANINMIŞ BAŞKA FİRMALAR DA ÇIKABİLİR"

İktidara yakın Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, örnek alınan ürünlerinde domuz eti olduğu ortaya çıkan Köfteci Yusuf gündeminin ardından kaleme aldığı yazısında Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünleri listesinde yakında tanınmış başka firmaların da çıkabileceğini söyledi.

Küçük, “Bu arada önümüzdeki günlerde tanınmış başka firmalar da çıkabilir. Hatta bazı beş yıldızlı otellerde de benzer sıkıntılar olduğu açıklanabilir. Kusura bakmayın, bu millete dana eti diye domuz eti, bal diye glikoz, sucuk diye eşek eti yedirenler, her türlü taklit ve tağşiş yapanlar bedeli neyse ödeyecek. Yıllardır kim bilir bu millete neler yedirdiniz!..” diye yazdı.

Sonraki Haber