Memur ve emeklilere zam müjdesi

Hükümet ile sendikalar, 1 Ağustos'ta toplu sözleşme görüşmelerine başlıyor.

Memur ve memur emeklilerinin 2014 ve 2015 yılları için alacakları zammın belirleneceği toplantılar, en geç 1 ay içerisinde sonuçlandırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılacak toplantılara, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcileri ile hizmet sendikaları başkanları katılacak.

Konfederasyonlar, memurun genel taleplerini, hizmet kolları da kendi isteklerini belirledi. Memurun maaş zammının yanı sıra mali ve sosyal haklarda iyileştirme de masaya yatırılacak. Eğitim, sağlık ve ulaşım gibi hizmet kollarının talepleri değerlendirilecek. İşte Memur-Sen'e bağlı bazı memur sendikalarının talepleri...

Otoyol gişelerde araç geçiş sisteminin KGS ve OGS'ye geçmesi ve otoyolların özelleştirilmesi ile boşta kalan gişe memurlarının pozisyonlarının V.H.K.İ kadrosuna geçirilmesi, Toplu sözleşme priminin 2014 yılı için 90 lira, 2015 yılı için 120 lira olarak belirlenmesi, Bakım ve trafik görevlilerinin başka pozisyonlarda çalıştırılmaması, Teknikerlerin ek ödeme dengesizliği sorununun çözülmesi, Yakacak, evlenme, ulaşım ve yemek yardımı yapılması, Vardiya tazminatı ödenmesi, Günlük harcırah ücretlerinin 2014 için yüzde 50, 2015 için yüzde 25 oranında zamlı ödenmesi, Kalkınmada öncelikli veya mahrumiyet bölgelerinde görev yapan personele çeşitli ayrıcalıklar sağlanması.

VEKİL HEMŞİRE KADROYA ALINSIN

Sağlık Bakanlığı bünyesinde vekil ebe ve hemşire olarak görev yapanların tamamına kadro, Tüm sağlık çalışanlarına, tıbbi kötü uygulama nedeniyle kendilerinden talep edilebilecek zararlar ile kurumlarınca kendilerine yapılacak rüculara karşı sigorta yaptırılması, Sağlık Bakanlığı bünyesinde döner sermaye katsayılarının artırılması, Sağlık tesislerinde döner sermaye komisyonu ile hasta hakları kurulları ve birimlerinde görev yapan personele, hastane hizmet puan ortalamasının yüzde 10'u oranında ek puan verilmesi.

HAZIRLIK ÖDENEĞİ YÜKSELTİLSİN

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan personelin ek tazminat tutarlarının artırılması, Kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara, ek tazminat ödenmesi, Her yılın 15 Eylül tarihinde, ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 165'i oranında öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmesi, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının açılması, En az 5 yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olan yüksek lisans mezunlarına uzman öğretmen, doktora mezunlarına başöğretmen unvanı verilmesi, Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, Öğretmenlerin emeklilik haklarının düzenlenmesi, emekli maaşlarının artırılması.

ŞEHİT UNVANI VERİLSİN

Risk altında çalışan personele, işin riski ile orantılı en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 20- 50'si arasında ek tazminat ödenmesi, Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, TCDD ve limanlarda görev yapan ağır ve tehlikeli işler sınıfında çalışan personelin fiili hizmet zammından yararlandırılması, Gece-gündüz vardiyalı olarak çalıştırılan personele vardiya primi verilmesi, Görev başında iş kazası sonucunda hayatını kaybeden personele şehit unvanı verilmesi.

5 KATI FAZLA MESAİ ÜCRETİ

Çalışmayan eş için yapılan mevcut ödemeye 80 lira zam, Muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı alınmaması, Fazla çalışma ücretlerinin her saat için 4 lira olması, Eğitim görevlisi ve vaizlerin din hizmetleri tazminatının yüzde 170 oranında düzenlenmesi, Haftalık çalışma süresinin 40 saati geçtiği durumlarda, her saat için 5 katı fazla çalışma ücreti ödenmesi, Toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanma imkanının sağlanması, 150 lira giyecek yardımı ödenmesi. 
 

Sonraki Haber