Netflix'ten tepki çeken Filistin kararı

Dijital yayın platformu Netflix’in Filistin'i konu alan tüm filmleri kütüphanesinden kaldırması büyük tepkiye yol açtı. Netflix'e yönelik boykot çağrıları sosyal medyada çığ gibi büyüdü.

Dijital içerik platformu Netflix, Filistin halkının yaşamlarını ve kültürünü konu alan 32 filmden oluşan "Filistin Hikayeleri" koleksiyonunu kütüphanesinden kaldırdı. Platform, kararın lisans süresinin dolması nedeniyle alındığını belirtse de, bu durum sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisiyle karşılandı. Kullanıcılar, kararın Filistin’in sesi olan yapımları susturma girişimi olduğunu öne sürerek boykot çağrısında bulundu.

Netflix’in Filistin’e dair 32 filmden 30’unu kaldırması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Filmlerin geri getirilmesi için bir imza kampanyası başlatan kullanıcılar, platforma tepkilerini dile getirirken boykot çağrıları da hızla yayıldı.

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da Netflix’in bu kararına sosyal medya hesabı üzerinden 'hayırdır' diyerek tepki gösterdi. Mumcu, “Filistin halkının sesi olmaya çalışan sanatçı ve yapımcılara büyük bir saygısızlıktır. Küresel bir platform olarak Netflix’in sorumluluğuna yakışmamaktadır,” diyerek platformun kararını eleştirdi.

Sonraki Haber