Koronavirüs Netflix'e yaradı!

Dünyayı saran koronavirüs salgınının ardından milyonlarca insan evine kapanınca yüzü gülen dijital film platformu Netflix oldu. Netflix pandemi döneminde abone sayısının 15,7 milyon arttığını açıkladı.

eMarketer analisti Eric Haggstrom, rekor seviyede yükseliş kaydeden firmanın dünyada salgının olumsuzluklarından en az etkilenen medya şirketi olduğunu ifade ederek "Sahip oldukları iş modeli bir anda evde kalmak zorunda olan bir pazar için neredeyse mükemmel" dedi.

Netflix 2020'nin ilk 3 ayında 709 milyon dolar net kar ve 5,8 milyar dolar ciro elde etti. Toplamda 183 milyon aboneye ulaşan şirket pazardaki aslan payını elinde tutuyor. Evde kalmak durumunda olan milyarlarca insan için internet üzerinden benzeri hizmetleri veren Disney, Hulu, HBO ve Apple gibi şirketler de kıyasıya bir yarış içinde.

Netflix yetkilileri hissedarlara ve yatırımcılara yazılan mektupta "Varolan durumda şanslı olduğumuzun farkındayız. Kısa ve orta vadede herhangi bir engel olmadan işleri sürdürmemizde herhangi bir engel yok" diyor.

Aynı şekilde salgının yavaşlaması ve insanların yeniden dışarı çıkmaya başlaması ile Netflix'in izleyici ve abone sayısında önemli bir düşüş kaydedileceği öngörülüyor. Şirketin yaptığı simülasyonlara göre Haziran ayı geldiğinde abone sayısının net 7,5 milyon kişi artmış olacağı tahmin ediliyor.

UZUN VADELİ ETKİLER HENÜZ KESTİRİLEMİYOR

Euronews'ten Sertaç Aktan'ın haberine göre, Kaliforniya merkezli Netflix'ten yapılan açıklamada uzun vadede işsizlik ve ekonomik darboğazın kendilerine ne gibi olumsuz etkileri olacağının henüz kestirilemediği belirtildi. Mart ayı ortasından bu yana sadece ABD'de 22 milyon kişi işini kaybetti.

Şirket açıklamasında, "Sektördeki son 20 yılda bundan daha büyük belirsizlik yaşanan bir dönem görmedik" denildi.

ABD DOLARINI GÜÇLENDİRİYOR

Salgın önlemlerinin uzaması halinde çok sayıda program, film ve içeriğin üretilmesi ertelenecek ve sektördeki maliyetler artacak ve ödeme tarihleri uzayacak. Dolayısıyla tüm olumlu etkilerin beli bir süreye kadar geçerli olduğu konusunda uzmanlar hem fikir.
 

Sonraki Haber