Bomba iddia: Tutuklanan yazar, Fuat Avni mi ?
Eski savcı ve Bugün yazarı Gültekin Avcı'nın tutuklanmasından bu yana Fuat Avni hesabından tek bir mesaj bile atılmaması bu iddiayı gündeme getirdi..
Hükümet-cemaat kavgasının ardından ortaya çıkan ve bugüne kadar kim olduğu tespit edilemeyen Fuat Avni hakkında şaşırtan bir iddia gündeme geldi.
Eski cumhuriyet savcısı ve Bugün yazarı Gültekin Avcı tutuklandıktan sonra Fuat Avni hesabından tek bir tweet bile atılmadı.
FUAT AVNİ, GÜLTEKİN AVCI MI?
Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasına ilişkin tutuklanan Eski cumhuriyet savcısı ve avukat Gültekin Avcı'nın Fuat Avni olduğu iddiası sosyal medyayı salladı.
21 EYLÜL'DE TUTKLANMIŞTI
Devlet içinden olay iddialar ve bilgiler paylaşan Avni'nin suskunluğu çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Eski savcı Gültekin Avcı'nın 21 Eylül'de tutuklandığı günden beri, Cemaatin operasyon hesabı olarak nitelenen Fuat Avni'nin de 21 Eylül'den bu yana tek bir tweet bile atmaması kafaları karıştırdı.
Fuat Avni isimli hesabın Gültekin Avcı tutuklandıktan sonra hiçbir şey yazmaması akıllara eski savcının Fuat Avni ile irtibatının olabileceği düşüncesini getirdi.
CEMAAT'E YAKIN BUGÜN'DE YAZIYORDU
Cemaat medyası gazetelerinden Bugün'de köşe yazarlığı yapan Avcı, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "terör örgütünü kurma ve yönetme" ve "devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme" suçlarından tutuklanmıştı.
AVCI: FUAT AVNİ GÜVEN TELKİN EDİYOR
Eski savcı Avcı, daha önce yazdığı bir twette"Attığı tweetlere bakılacak olursa, Fuat Avni vatanı satanlarla-hainlerle mücadele içinde. Bir tek yalanının olmaması bile güven telkin ediyor" diye yazarak bu operasyonel hesabı savunmuştu.
ÜNLÜ İSTİHBARATÇILARIN DEFTERİNİ DÜRDÜ
Avcı ayrıca "Fuat Avni'den önce asrın casusu İngiliz MI6 Sovyet Masası Şefi Kim Philby'di. Fuat Avni tüm ünlü istihbaratçıların defterini dürdü" diye yazmıştı.
FUAT AVNİ HESABININ SON TWEETI
SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklandı.
Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015'te düzenlenen ikinci operasyonda, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden, 17'si tutuklandı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine, 5 Nisan 2015'te başlatılan üçüncü operasyonda aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 19 kişi tutuklandı.
Soruşturma kapsamında yapılan 3 ayrı operasyonda yakalanan şüphelilerden 47'si halen tutuklu bulunurken, eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı ile 7 emniyet personeli de 18 Eylül'de gözaltına alındı.