''Başkanlık sistemi Allah'ın kurallarına uygun''
Kabataş'ta saldırı iddiasını ilk yazan Star yazarı Halime Kökçe, ''Sünnetullaha uygun olan da Başkanlık Sistemi'' dedi.
Gezi olayları sırasında Kabataş'ta türbanlı bir kadına saldırı iddiasını sosyal medyada ilk gündeme getiren isim olarak adını duyuran Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe, bugün köşesinde başkanlık sistemini yazdı. Yazısında ''Sünnetullaha uygun olan da Başkanlık Sistemi'' ifadesini kullanan Kökçe'ye göre, başkanlık sistemi 'büyük Türkiye idealinin' hayata geçirilebilmesi için gerekli ve bu model İslam dünyası için de örnek teşkil edebilir. Bu arada Sünnetullah, Allah'ın koyduğu yasalar, kurallar anlamına geliyor.
Ak Parti seçim beyannamesini dün açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesinde başkanlık sistemine de yer verildi.
Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe de bugün köşesinde ''Sünnetullaha uygun olan da Başkanlık Sistemi'' başlıklı bir yazı yazdı.Kökçe'nin yazısında yer alan çarpıcı ifadelerden bazıları şöyle:
Başkanlık seçim beyannamesinde
AK Parti’nin seçim beyannamesiyle ilgili en çok merak edilen konu Başkanlık Sistemi’nin beyannameye girip girmeyeceğiydi. Başbakan Davutoğlu ilgili bölümü bizzat kendisinin yazdığını söylemişti gerçi ama yine de dünkü toplantı daha net bir fotoğraf koydu önümüze.
Öncelikle “Başbakan’ın kendisini anlamsızlaştıracak bir sistemi seçim meydanlarında nasıl savunacak” şeklindeki kaygı ifadesinin yersiz olduğunu göstermiş oldu. Hoca meseleye kendi siyasi ikbali içinden değil “büyük Türkiye dava”sı içinden baktığını gösterdi.
Bunun Başbakan için bir fedakarlık olduğunu söylemek de isabetsiz bana kalırsa. Çünkü Türkiye’nin demokratik kazanımlarının bir sistem değişikliği ile kalıcı hale gelmesini arzu etmek, Ahmet Davutoğlu’nun da yapıcısı olduğu bir siyasi misyonun boynunun borcudur. Bu idealin yetiştirdiği kadrolar zaten günü geldiğinde yine hareketin öncüsü, Türkiye’nin lideri pozisyonuna gelebileceklerdir.
Başkanlık sistemini daha çok konuşacağız, şimdilik şu kadarını söylemekle yetinelim; saltanatın ve hilafetin ilgası dolayısıyla ihdas edilmiş olan Cumhurbaşkanlığı makamı 2007’ye kadar bir vesayet müessessi olarak iş gördü. Bu haliyle devam etmesi zaten mümkün değil.
Başkanlık sisteminin “büyük Türkiye idealinin” hayata geçirilebilmesi gerekli olduğunu, seçimle başa gelen güçlü bir başkanlık modelinin İslam dünyası için de örnek teşkil edeceğini hesaba katmamız gerekiyor.
Dahası ümmetin mezhep taassubuyla parçalanmasının, Filistin, Suriye gibi can yakıcı felaketler karşısında birlikte karar alamamanın da önüne geçilebilecek bir pratiğe dönüşebilir Başkanlık Sistemi.
Hülasa Başkanlık Sistemi Sünnetullaha da daha uygundur.
SÜNNETULLAH NE DEMEK?
Lügatte "yol" manasına gelen sünnet, "Allah" adıyla birlikte kullanıldığında Allah'ın kâinatı idare ederken koyduğu kurallar anlamına geliyor.