MasterChef'te kural ihlali yapan iki yarışmacı cezayı yedi

MasterChef Türkiye'nin 18 Eylül'de yayımlanan bölümünde haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu oynandı. Şefler, kural ihlali yapan iki yarışmacıya cezayı kesti.

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri koltuğuna oturduğu, TV8'de izleyiciyle buluşan MasterChef 2024'te heyecan günden güne artıyor.

18 Eylül Çarşamba haftanın ikinci dokunulmazlık oyununun oynandığı gecede; şefler kural ihlali yapan iki yarışmacıyı affetmedi.

Oyun öncesi şefler, kuralları çiğneyen Erim'e ceza verdi. Mehmet Şef, "Biliyorsunuz Masterchef'te bizim olmazsa olmaz kurallarımız var. Bu kuralların uygulanması için de hiçbir detayı atlamıyoruz. Bunlardan bir tanesi de sıfır sayıldıktan sonra hiçbir yarışmacının hiçbir ürünü tadamıyor olması. Bunun üzerinde de defalarca duyuyoruz, uyarımız var. Biz bu konuyla alakalı arkadaşlara sorduk. 'Burada tadım yapan arkadaşlar var mı?' dediğimizde bazı arkadaşlarımız elini kaldırdılar ama Erim'in el kaldırdığını biz görmedik. Bir detay var orada. Ben görüntüleri izledim daha sonra baktım bir de gidip Ezgi'nin tabağından tadım yapıyorsun" dedi.

Erim ise "Sizin tattığınız tabaklardan yemenin yasak olduğunu biliyorum, sizin tattığınız tabağa kesinlikle dokunmadım ama onun da yasak olduğunu şu an öğrendim" ifadelerini kullandı.

"KURALLARI ÖĞRENİN ARTIK"

Somer Şef de "Burada bir kural ihlali var. Diğerleri tabii kendi tabağına baktı. 9. numaralı kural, 'başka bir yarışmacının yemeğine veya ürününe bakamazsınız' diyor. Sen sadece süreden sonra izin almadan kendi yemeğini yemiyorsun üstüne üstelik başka bir yarışmacının tabağına bakıyorsun. 7. haftadayız ve hala size kuralları hatırlatıyoruz. Çekin telefonunuza ve kuralları öğrenin artık. Ben burada bir ceza verilmesini düşünüyorum" dedi.

İŞTE ERİM'İN ALDIĞI CEZA

Şefler, ortak aldıkları kararla Erim'in yarışmaya rakibinden 5 dakika daha geç başlayacağını açıkladı.

Ardından takım kaptanları eşleşmeleri yaptı. Mavi ve kırmızı takım üyeleri, verilen sürede kendilerini verilen makarnayı en iyi yapmak için uğraştı.

Oyun sırasında tutmayan hamurunu çöpe atan Onur, 3 dakika ceza aldı.

DÜELLOYU KAZANAN TAKIM

Gecenin kazananı mavi takım oldu. Makarnalardan genel anlamda memnun olmadığını söyleyen Danilo Şef ise Kerem ve Ezgi dışındakilere çok çalışmasını söyledi.

POTAYA GİDEN İSİMLER BELLİ OLDU

Kaybettikten sonra bireysel dokunulmazlık oynayan kırmızı takım, hamsi kuşu yaptı. Gecenin en başarılı tabağını hazırlayan Zübeyde, Yudum'u potaya yolladı.

Konsey sonrası arkadaşlarından en çok oyu alıp potaya giden isim ise Beyza oldu. Böylece eleme potasındaki isimler Şirin, Kerem, Beyza ve Yudum oldu.

Sonraki Haber