Türkiye’nin Kahramanları Geliyor

İletişim Uzmanı Harun Emre Karadağ'ın son kitabı Marka Kahramanları raflardaki yerini aldı.

İletişim Uzmanı Harun Emre Karadağ'ın son kitabı Marka Kahramanları raflardaki yerini aldı. Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimini ve Maskotları anlatan yazarın kitabı, bu konuda ilk olma özelliği taşıyor.

Kitap ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadağ, "Marka olmanın ve markayı yönetmenin önemi önümüzdeki yıllarda hayati hale gelecek; artık kurumlar, firmalar, şehirler, ülkeler, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri için marka olmak kaçınılmaz, markayı doğru yönetmek zorunluluk. Zira marka güveni, kaliteyi, değer katmayı ve alanında farkını ortaya koymayı zorunlu hale getiriyor. Türkiye'de daha çok marka olsun, marka kahramanları çıksın diye bu konuyu okuyucuyla paylaştım" dedi.

MARKALARIN SİNERJİK İLETİŞİM DİLİ: MASKOTLAR

Marka ve marka olma yolunda en önemli pazarlama iletişim aracı olan markalar ve maskotların kitapta örneklerle yer aldı. Kitap kapağının da bir hayli dikkat eser, takım elbise giymiş zürafa tasarımıyla okuyucuya mesaj veriyor. "Züro" karakteriyle marka olmayı anlatan Karadağ "Güçlü Markaların Yeni İletişim Tarzı: Zürafa Dili..." ara başlıklarıyla örneklerini çoğaltıyor. Zürafanın "Güçlü, akıllı, sabırlı, şık" olmayı simgelediğini anlatan Emre Karadağ, yaptığı açıklamada kitabını şu sözlerle değerlendirdi: "Empati bir ilişkiyi ifade eder: Karşındakini anlar ona göre davranır. Kalpten gelen bir dildir; duyguların dilidir. Zürafa dili, dostane bir dildir: Hal dilidir, sevecendir. Asla sahte değildir. Anlayışlıdır. Duygu-daşlık değerinin sözcüsü. En önemlisi sendendir... Her birimize zürafa dili deymeli!"

"Kitaba çok önemli akademisyenler, tasarımcılar destek verdi. Bu kitap hem alaylı hem mektepli oldu. "Her markanın bir karakteri olmalı" sloganıyla arka kapakta önemli Hocalarımızın düşüncelerini paylaştık. Aynı zamanda marka üniversite olma yolunda ilerleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin maskotunun mimarı da benim."

BANA MARKANI SÖYLE, SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM!

"Kitapta sadece marka iletişiminde maskot kullanımını ele almadık. Bunun yanı sıra stratejik pazarlama, stratejik marka yönetimi, marka değeri, marka farkındalığı gibi konulara da çalışmamızda yer verdik. Maskotların oluşturulması ve sürecinde kullanılacak göstergeler ile ilgili bilgiler aktardık, çözümler ve yöntemler sunduk. Marka şehir olmak, mark ülke olmak, marka üniversite olmak ve güçlü marka olmada maskotlaron rolünü de yine kitabımızda görebilirsiniz. Gelecek, marka ve tasarım üzerine kuruluyor. Marka olmada maskotlarda gerektiği gibi yararlanılmalı, yatırımlar yapılmalıdır. Mevcut maskotlara destek verilmeli işin profosyenelleri ile çalışılmalıdır. Zira marka ve maskotu yönetmek tecrübe ister, ekip ister. Maskotlar marka olma yolunda önemli mesafe kat edebiilir."

TÜRKİYE'NİN KAHRAMANLARI, DİSNEY VE ÇİZGİ ROMAN KARAKTERLERİ, GELİYOR

Karadağ sözlerine iddalı bir ifade ile şöyle devam etti: "En büyük hayallerinden bir tanesinin Türkiye'nin Disneyini oluşturmak ve gerçek çizgi roman karakterilerini marka yapmak. Bunun için de projelerim var. Zira maskotlar, çizgi roman kahramanları bir kültürü yansıtır. O kültürün değerleri bizlerini çaktırmadan öğretir, benimsetir. Sonra bizim kültürümüzden kendin bi'haber nesil oluruz."

Sonraki Haber