Tarihi Leleg Yolu'nun 22 Kilometrelik İlk Etabı Turizme Açılıyor

BODRUM'da 2 bin 400 yıllık Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu'nun Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında,...

BODRUM'da 2 bin 400 yıllık Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu'nun Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, 185 kilometrelik yürüyüş yolunun 22 kilometrelik ilk bölümü tamamlandı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından da desteklenen projeyle turizm sezonunun uzatılması, sektörün ticaret hacminin geliştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

BODTO, geçen eylül ayında 2 bin 400 yıllık Karya Medeniyeti'nin en önemli ticaret yollarından biri olan ve Pedasa Antik Kenti'nden başlayan Leleg Yolu'nu turizme kazandırmak için çalışma başlattı. Fizibilite çalışmaları GEKA'dan alınan destekle yürütülen proje kapsamında Muğla'nın yanı sıra Aydın ve Denizli illerini de kapsayan 185 kilometrelik, yürüyüş ve 20 kilometrelik bisiklet yolu, kamp alanları ve seyir teras alanları yapılması için harekete geçildi. Spor, doğa ve macera turizmine hizmet verecek şekilde çevre düzenlemeleri, levhalama ve işaretlemeleri de yapılacak Leleg Yürüyüş Yolu'nun 22 kilometrelik bölümü tamamlandı.

Kimi bölümlerinde çevre düzenlemeleri yapılan yolda kimi bölümler ise doğal haliyle bırakıldı. Bodrum'un mevcut doğal, kültürel ve coğrafi yapısının tanıtılmasına katkı sağlayacağı düşünülen proje kapsamındaki yolun Bodrum Yarımadası'ndaki tamamlanan 22 kilometrelik bölümünün açılış ve tanıtımı, 26 Mart Cumartesi günü BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve turizm sektör temsilcilerinin katılacağı Pedasa Antik Kenti'nde yapılacak.

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, "İlimizin en önemli ekonomik getirisi turizmdir. Yıllardır, ilimizde turizmden kazanç elde etmekteyiz. Ama ülkemizin turistik ürününü çeşitlendirememesi yeni turizm türlerini geliştirememesi ülkemizin tarih, deniz, kum, güneş turizmi görüntüsünde kalmasına sebep olmuştur. Ülkemizde birçok turizm alternatifini devreye sokacak enstrümanlar mevcuttur. Bunların en başında spor turizmi, alternatif turizm, deniz turizmi gelmektedir. Alternatif spor turizminde yürüyüş yolları, yamaç paraşütleri, dağ bisikletleri, kürek, yelken, rüzgar sörfü, olta balıkçılığı, okçuluk, tenis, squash, dart, briç gibi yeni ürünlerin tanıtılması ve pazarlaması yapılmalıdır. Leleg Yolu Projesi ile bahsettiğimiz bu amaca yönelik faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sonraki Haber