Profesör Ve Hemşireler, Sokak Hayvanları Yararına Sergi Açtı
ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.
ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu ile aynı üniversite hemşire olarak görev yapan Nigar Yılmaz, kağıt rölyef, goblen ve taş boyama eserleriyle karma sergi açtı. Prof. Dr. Taşçıoğlu, serginin gelirini sokak hayvanları için bağışlayacağını söyledi.
Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu ve hemşire Nigar Yılmaz'ın toplam 38 eserinin yer aldığı sergi, ESOGÜ Hastanesi Mermer Salon'da törenle açıldı. Törene ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül ile çok sayıda davetli katıldı. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen serginin açılış kurdelesini Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu ve hemşire Nigar Yılmaz ile birlikte kesti.
Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu, sergide 16 adet kağıt rölyef çalışması eserinin olduğunu söyledi. Resim yapmayı sevdiğini belirten Taşçıoğlu şöyle konuştu:
"Her daim resmi çok sevmişimdim ama bu kağıt rölyef ilk kez Nigar Yılmaz'ın sergisini gördüğümde ilgimi çekti. Kendisine gittim bunu ben de yapabilir miyim diye. O da sağolsun bana hocalık yaptı, öğretti. Tabi ki onun dışında hayvan sevgim, oldum bittim olan bir şey. Soğuklar başladı. Her Pazar günü Eskişehir'de köpeklerin beslenmesi için bir grup oluşturuyor. Ben de onlara katkıda bulunmak istiyorum. Sergide sağlanan geliri sokak hayvanlarının beslenmesi için vereceğim."
ESOGÜ Hastanesi'nin Beslenme Destek Ünitesi'nde hemşire olarak görev yapan Nigar Yılmaz da 10 yaşınan buyana sanatla uğraştığını anlattı Yılmaz, yaptığı çalışmaarla ilgili şunları söyledi:
"Bunlar benim goblen çalışmalarım. Goblen, boş etamin kumaş üzerine iğne iplikle resim oluşturma sanatıdır. Bunlar yarım çarpı tekniği kullanılır. Temeli Fransa'ya dayanıyor. 17'nci yüzyıla ait bir sanat bu. Sarayların içinde koltuklarda, kanepelerde, halılarda hep bu tür işlemeler yapılırmış. Yarım çarpı olmasının sebebi ürüne üç boyut kazandırıyor."
ESOGÜ Hastanesi Mermer Salon'daki sergi bir hafta süreyle izleyicilere açık tutulacak.
FOTOĞRAFLI