Konya, 2016 Yılı İçin İslam Dünyası’nın Turizm Başkenti Seçildi

KONYA, İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür ve Turizm Bakanları Komitesi tarafından "İslam Dünyası 2016 Turizm Başkenti" olarak seçildi.

KONYA, İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür ve Turizm Bakanları Komitesi tarafından "İslam Dünyası 2016 Turizm Başkenti" olarak seçildi. Bu kapsamda Konya'da yıl boyunca yazılı ve görsel tanıtımlar, bilim-kültür-sanat etkinlikleri, konferanslar, dünya ülkelerinden birçok yetkilinin katılacağı toplantılar, fuarlar, sportif etkinlikler, konserler, yarışmalar, sergiler ve çevre düzenlemeleri yapılacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür ve Turizm Bakanları Komitesi, 2014 yılının Haziran ayında Endonezya'nın Cakarta şehrinde gerçekleştirilen Turizm Koordinasyon Komitesi Toplantısı'nda "İslam Dünyası Turizm Başkenti" uygulamasına karar verdi. 2015 yılı için Filistin'in Kudüs, 2016 yılı için Türkiye'de Konya, "İslam Dünyası Turizm Başkenti" olarak seçildi. Konya'nın bu vazifesini 2017 yılında ise Medine şehrine devretmesine karar verildi.

2016 yılı için İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Konya'da yıl boyunca gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Vali Muammer Erol yapılacak faaliyetlerin Konya Turizm Tanıtım Eğitim Vakfı aracılığıyla yürütüleceğini söyledi. Vali Erol, Belediyeler, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile üniversitelerin katkılarıyla yapılacak olan faaliyetlerin Konya'nın potansiyellerini kullanması adına ele geçirilen büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Planlanan etkinliklerle ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise yıl boyunca yazılı ve görsel tanıtım, bilim-kültür-sanat etkinlikleri, fuarlar ve sportif etkinlikler düzenleneceğini belirterek restorasyonlar ve çevre düzenlemeleri de yapılacağını vurguladı. Açılış galasının da 17 Nisan olarak planlandığını ifade etti.

Konya'nın Türkiye'yi temsil eden konuma geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya'nın İslam dünyası turizm başkenti seçilmesi de bu sürece çok olumlu bir katkı yapacağını söyledi. Yapılan çalışmalarla tarihe iz düşüleceğini de belirten Akyürek, "Tüm kuruluşlarımızın bu sürece katkı yapmasını diliyoruz" dedi.

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ise bu fırsatın sadece kamu kurumlarıyla değil ilde yaşayan bütün aktörlerle el birliğiyle Konya'yı tüm dünyaya ve İslam alemine duyurmayı vesile olacağını söyledi. Teşkilat olarak faaliyetlerinin büyük bir kısmını Konya'ya taşımaya gayret ettiklerini vurguladı.

Konya'nın İslam dünyasında yıldızı parlayan bir şehir olduğuna vurgu yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de faaliyetlerin daha rahat ve kolay bir şekilde yapılabilmesi için uluslar arası uçuş imkanın Konya'ya kazandırılması gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Sonraki Haber