Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya ''Lale devri'' dersi

Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu "Lale devri bitti" diyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Kardağlı'ya dikkat çeken bir yanıt verdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Kardağlı'nın tiyatro oyuncularıyla ilgili yaptığı 'Lale Devri bitti' açıklamasına cevap Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu'ndan geldi.

Geçmişte Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yapan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu “Tamer Karadağlı’nın Lale Devri’ni nasıl yorumladığına bağlı, Devlet Tiyatroları 20 yıldır Lale Devri değil, gerileme dönemi yaşıyor. Bu gerçeğin bir an önce fark edilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Karadağlı ne demişti ?

Bir döneme damgasını vuran Çocuklar Duymasın dizisi ile tanınan ve şu an Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olan Tamer Karadağlı, “Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘Ben oyuncuyum’, ‘Ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. ‘Çalışmayacaksanız istifa edin’ diyorum… Birçok arkadaşımıza ‘Gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın’ diyorum. Bunu destekliyorum, herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde ‘asli görevinizi aksatmamak’ kaydıyla. Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale Devri bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber