Zafer Partisi'nden ilginç iddia: ''Özdağ'ı kaçıracağımızı sandılar''


Zafer Partililerin Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan ve halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a destek olmak için Marmara Cezaevi karşısına kurdukları çadırın "Çadırın altından tünel kazarak Ümit Özdağ'ın kaçırabileneceği gerekçesiyle" kaldırılmasına karar verildiği iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakkında soruşturma açılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan tutuklanarak Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'ne konulmuştu.
Ümit Özdağ'ın cezaevine konulmasının ardından Zafer Partililer cezaevinin karşısındaki boş araziye "Zaferin Otağı" yazılı bir çadır kurmuştu.
Ancak Zafer Partililerin kurduğu bu çadır İstanbul Valiliği’nin kararı sonrası kaldırıldı.
Zafer Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Gündoğdu konuyla ilgili yaptığı açıklamada çadırların kaldırılmasının sebebi Ümit Özdağ’ın tünel kazılarak kaçırılabileceği tehlikesiyle kaldırıldığını iddia etti.
Gündoğdu yaptığı açıklamada, “İstanbul Valiliği, Silivri Cezaevi'nin karşısına kurduğumuz çadırı, çadırın altından tünel kazarak Ümit Özdağ'ı kaçırabileceğimiz gerekçesiyle kaldırmaya karar verdi” dedi.
Zafer Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle,
“Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın hukuksuz biçimde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ne komşu bir arsa ücreti verilerek kiralanmış ve arsaya Zafer Partililer için çadır kurulmuştu.
Silivri Cezaevi önündeki partililerimizden aldığımız bilgiye göre bahse konu çadır valilik talimatıyla kaldırılmaya çalışılıyor.
Bilinmelidir ki, sindirme çalışmalarına inat adalet ve özgürlükten vazgeçmeyecek, #ÜmitÖzdağaÖzgürlük için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.”