Yaz saati uygulaması Resmi Gazete'de
Yaz saati uygulaması 27 Mart Pazar günü gecesi başlayacak.
Yaz saati uygulaması sebebiyle saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak.
Türkiye'de, ilk olarak 1925'te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunla uygulanan yaz saati uygulamasına başlandı. Zaman zaman uygulamanın kalkacağı yönünde tartışmalar çıksa da 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren saatler 1 saat ileri alınacak. Pazar günü programı olanlar yeni saat uygulamasına dikkat etmesi yönünde uyarılıyor. Türkiye'de yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin değişikliğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınacak. Saatler 30 Ekim Pazar günü ise 04.00'ten itibaren bir saat geri alınacak..
YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR ?
Yaz saati uygulaması bir ülkede veya bölgede gün ışığından sabahları daha az öğleden sonra ise daha fazla yararlanmak üzere saatlerin değiştirilmesi işlemine verilen isimdir. Yaz saati uygulaması genellikle ilkbahar başlangıcında bir saat ileri alınarak gerçekleştirilmektedir. Sonbaharda ise kış saati uygulamasına geçilmekte ve saatler 1 saat geri alınmaktadır.
Yaz saati uygulaması ilk defa 1895 senesinde Yeni Zelandalı böcekbilimci George Vernon Hudson tarafından önerilmiştir. O tarihten sonra ise bir çok ülke yaz saati uygulamasını benimsemiş ve kullanmaya başlamıştır. Ancak yaz saati uygulaması ülkeler arasında farklılık gösterebilmektedir.