Ve beklenen oldu ! Arınç da paralel ilan edildi
AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen ve "havuz medyası" diye adlandırılan medya, Bülent Arınç'a saldırmaya başladı.
Son açıklamalarının ardından Arınç’a yönelik saldırılar belden aşağı inerken Arınç’ın paralel bağlantısını bulmak uzun sürmedi. Kayyum eliyle yönetimine el konan Bugün gazetesi, Arınç’ın Cemaatin ilk vakfı TÖV’ün kurucusu olduğunu iddia edip "vakıf hakkında savcılık soruşturması var" diyerek Arınç’ı hedef tahtasına koydu.
İşte Bugün’ün o haberi:
FETÖ ve Doğan Grubu medyasında boy gösteren Bülent Arınç’ın 41 sene önce, FETÖ’nün ilk vakıflarından olan İzmir’deki Türkiye Öğretmenler Vakfı’nın (TÖV) kuruluşunda yer aldığı ortaya çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturmada elde ettiği bilgilere göre Arınç da vakfın kuruluşunda yer aldı.
Hakkında 5 yakalama kararı bulunan ve ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen’in başında olduğu FETÖ’nün ilk tohumları 1970’li yıllarda atıldı. 1975 yılında Edremit’ten Manisa’ya vaiz olarak atandı. Gülen, 1 yıl sonra da İzmir’e geçerek burada Bozyaka Camii’nde çalışmaya başlayadı. Bir yandan da her Cuma Bornova Merkez Camii’nde vaaz veriyordu. Bu camide edindiği ilişkileriyle İzmir Bahçelievler 502 Sokak 39 numaralı binada örgütün ilk sosyal ağı kuruldu. Bülent Arınç’ın da yer aldığı 58 kişi Türkiye Öğretmenler Vakfı’nı (TÖV) kurdu. FETÖ’nün ilk oluşum tohumlarının atıldığı TÖV, aynı zamanda örgütün yayın organlarından olan Sızıntı Dergisi’ni de çıkarıyor.
TÖV’ün kurucuları
Rahim Tuğral, Veli Kayhan, Mehmet Atalay, Şeraffettin Kocaman, Yunus Şahin Işık, Cahit Yeniçağ, İbrahim Hasgür, Mehmet Yavuz, Sahir Erel, Ömer Nuray, Ali Candan, İsmail Özgür, Kemal Dündar, Hayri Altınok, Mehmet Yılmaz, Ömer Büyükpepe, M.Yesari Kahraman, Davut Yıldız, Bilal Bulut, Abdullah Bilgin, Sıddık Dursun, A.Turan Bulut, Mustafa Boybey, Sadi Boyacı, Eşref Yılmaz, Mehmet Kılıçoğlu, Ali Burukgazi, Nevzat Kanbuluk, Gündüz Teoman, Abdullah Aymaz, Şeref Şimşek, Seyfi Gelgit, Hüseyin Kaytan, Sadık Cüce, Fevzi Yıldız, Selahattin Ekici, Hamit Akpınar, Fethullah Kaçar, Mehmet Akdoğan, Zafer Ayvaz, Nuri Bingöl, Bekir Dündar, Bahattin Karataş, Mehmet Aşıcı, Mehmet Kesebir, Sait Kebeli, İsa Saraç, Selahattin Yeşilyurt, Ali Bayram, İbrahim Erkul, Şeref Kuru, Bahaeddin Doğancı, Ali Demir, Hayri Demirci, Celal Doğan, Zeki Şanlı, Atilla Gülsu ve Bülent Arınç.
Eğitim kadrosunun beyni
Vakfın tüzüğünde, kuruluş amacı “Her derecedeki öğretmenler arasında içtimai, kültürel, manevi, mesleki, dayanışmayı temin etmek ve destekleyici her türlü yardımda bulunmak gayesiyle kurulmuştur. Vakıf gayesine uygun çalışmalar yapabilmek için şartlı ve şartsız gayrimenkuller iktisap edebilir, kiralayabilir ve şartlı şartsız bağışları gayesine göre kullanabilir” diye bildirildi. Ancak vakıf yapılanması altına ilk olarak İzmir’den başlanarak FETÖ’ye birçok eğitim kurumundan eleman toplandı. Vakıf üzerinden FETÖ’ye yakın eğitimcilere destek kredileri verilerek, örgüte adam kazandırıldı.
25 bin TL sermayeyle kuruldu
1976 yılında kurulan TÖV için 25 bin TL verildi. Birinci dereceden kurucuları arasında Melih Nural da vardı. TÖV, 9 Ağustos 1976’da faaliyetlerine başladı. Kurucular olarak Melih Nural ve Ahmet Kemerli’nin isimleri yer aldı. 25 bin TL sermaye ile kurulan ve FETÖ’nün birinci dereceden kuruluşları arasında yer alan TÖV’ün kurucu üyelerinden olan Ömer Nuray, ilk dönemlerde İzmir’de Gülen’in şoförlüğünü yapıyordu. Kuruculardan Şerafettin Kocaman, Nil Tuna ve Işık Yayınları’nda genel müdürlük yaptı. Daha sonra FETÖ’nün en önemli mali kaynaklarından olan Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yapan Kocaman, 2012’de öldü. Diğer vakıf kurucularından İbrahim Hasgür, örgütle ilişkisini “Bir gün bunların hesabı sorulur” açıklamasıyla ilan etmişti.