Tuvalete sık gitmeye başlayınca beynindeki tümör ortaya çıktı
Konya'da bir öğretmenin tuvalete çok sık gitmeye başlamasıyla birlikte yapılan tetkikler sonucu beyninde ur tespit edildi.
35 yaşındaki öğretmen Kemal Özkaçar, Konya'da özel bir hastanede Beyin Cerrahı Prof Dr. Özerk Okutan tarafından endoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyat edildi. Göz çukuru ve beyin arasındaki ur burundan girilerek alındı.
Konya'da rehberlik öğretmeni olarak görev yapan 35 yaşındaki Kemal Özkaçar, daha önce insülün direnci ve gözlerinde ağrı şikayetleri bulunduğunu söyledi. Bu tedavilerine devam ederken son bir aydır ihtiyacı olmamasına rağmen tuvalete gitme hissi oluştuğunu anlatan Özkaçar, şunları kaydetti: "Tahliller yapıldı ve tomografi çekildi. Ürolojik olarak herhangi bir rahatsızlığım olmadığı ortaya çıktı. Ama hormon değerlerim yüksekti. İlaçlı emar çekildi ve beyin ile göz çukurunun alt kısmında bulunan ve vücuttaki hormon dengelerini sağlayan hipofize baskı yapan tümör olduğu ortaya çıktı. Bu tümörden dolayı vücudumdaki hormon dengesinin bozulduğu ve daha önceki rahatsızlıklarımın bu tümörden kaynaklandığı belirlendi.'
Özkaçar, 2 santimetreye ulaşan tümörün endoskopik cerrahi yöntemiyle alındığı ve sorunlarının ortadan kalktığını sözlerine ekledi.
Beyin Cerrahı Prof Dr. Özerk Okutan hastanın rahatsızlığının "Hipofiz Adenomu" olarak adlandırıldığını söyledi. Bu tür büyük ameliyatların genellikle kafatasının açılarak yapıldığını belirten Prof. Dr. Okutan, şu ifadeleri kullandı: "Ama biz kafatasını açmadan tamamen endoskopik yöntemle burundan girerek gerçekleştirdik. Bu tür ameliyatlarda vücutta hiçbir kesi veya iz kalmıyor. Hasta için de daha güvenli. Hipofiz Adenomu hastalığı görme bozukluğu, hormon dengesizliğinden vücutta yaşanan ellerde, ayaklarda, burunda büyümeler, vücutta fazla kıllanma, çok idrara çıkma, kısırlık, diyabet, sırt ve boyun bölgesinde anormal yağlanmalar gibi belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Tabi hastalığın teşhisi noktasında da doktorlara büyük görev düşüyor."