Sinema Ve Tiyatroya Makyöz Yetiştiriyorlar
Çanakkale'deki Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümünde eğitim gören öğrenciler, aldıkları artistik ve plastik makyaj dersleri sayesinde sinema, tiyatro ve opera sanatçılarının makyözü olabiliyor- Cilt ba
ÇANAKKALE(AA) - ALTUĞ ACER - Çanakkale'deki Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümünde eğitim gören öğrenciler, geniş alternatifler sayesinde mezun olduktan sonra işsiz kalmıyor.
Bölüm öğretmeni Ayşegül Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim ve Üretim Teknolojileri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Seramik ve Cam Teknolojileri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümleri de bulunduğunu söyledi.
Kendi bölümlerinde 11. sınıfta cilt bakım, artistik ve plastik makyaj uygulamaları dersleri verildiğini anlatan Deniz, bu yıl 13 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Deniz, "Öğrencilerimiz tiyatro, sinema, sahne ve objektif makyajları yapıyorlar. Tarihten günümüze gelen makyajlardan bazı örnekler çalışıyoruz. Dünyada var olan kültürlerle ilgili karakteristik özellikleri ve süslenme biçimleriyle ilgili çeşitli boyamalar ve makyajlar yapıyoruz." dedi.
Öğrencilerinin mezun olduktan sonra seçeneklerinin çok olması dolayısıyla işsiz kalmadığını vurgulayan Deniz, şöyle devam etti:
"Bu derste amaç, her kültür ve tarih devrine göre çeşitli güzellik anlayışları olabileceğini öğrencilerimize kavratmaktır. Keyifli geçen bir ders. Eğitimleri sürecince anaokulları veya benzer organizasyonlarda çocuk yüz boyamaları yaparak değişik deneyimler kazanıyorlar. Ayrıca bunların yanı sıra öğrenciler güzelleştirici makyaj dersleri de alıyorlar. Cilt bakımı bölümü öğrencileri olmaları dolayısıyla cilt bakımı, makyaj, masaj, epilasyon, depilasyon gibi güzellikle ilgili diğer dersleri de daha detaylı olarak görüyorlar. Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra cilt bakım ve güzellik salonlarında, estetik merkezlerinde, otellerin SPA salonlarında, kuaförlerde ya da film endüstrisinde, sinema, tiyatro, opera makyajı departmanlarında rahatlıkla çalışabilmektedirler."
Öğrencilerin isterlerse yükseköğretime de devam edebildiklerini ifade eden Deniz, "Bunların yanı sıra sahne sanatları dallarında özel kurslarla kendilerini yurt içinde ve yurt dışında geliştirebilirler." şeklinde konuştu.
- Üniversite eğitiminde hedefini değiştirdi
Bölüm öğrencilerinden Miray Ada Şentürk, başlangıçta bölüme istemeyerek girdiğini, şimdi ise en çok sevdiği ders olduğunu dile getirdi. Şentürk, "Ailem şehir değişikliği yaptı ve Çanakkale'ye yerleştik. Kendi branşım bu okulda yoktu ve mecburiyetten bu bölümü seçtim. Başlarda bu mesleğe sıcak bakmıyordum. Fakat artistlik ve plastik makyaj dersi görmeye başlayınca mesleğe ilgim arttı. Bu ders sayesinde üniversite hayallerimi bu yönde gerçekleştirme kararı aldım. Dışarıdan da destek alacağım." diye konuştu.
Artistlik ve plastik makyaj dersinde dünyadaki kültürlere göre değişen makyaj türlerini öğrendiğini ifade eden Şentürk, bu mesleğin gelecek vadettiğini belirtti.