Simit arabası hayatını değiştirdi

Mersin'de, yıllarca yardımlarla hayatını devam ettiren 36 yaşındaki engelli Mehmet Altındağ, "Simit Arabam Engel Tanımam Projesi" sayesinde aldığı simit arabasıyla işinin sahibi oldu- Altındağ: "İnsanların yüzde 80'i bize duygusal bakıyor, acıyor. Şimdi i

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de cami bahçesinde bekleyip çevredeki vatandaşların verdiği yardımlarla geçimini sağlayan 36 yaşındaki engelli Mehmet Altındağ, İŞKUR ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle aldığı simit arabasıyla iş sahibi oldu.

Çocuklukta geçirdiği felç nedeniyle bir bacağını kaybeden Altındağ, küçüklüğünden itibaren birçok iş girişiminde bulundu. Engelli olduğu için girdiği işlerden çıkmak zorunda kalan Altındağ, 12 yaşında son çare olarak Muğdat Camisi'nin bahçesinde bekleyerek, orada kendisini tanıyan vatandaşların verdiği yardımlarla hayatını devam ettirmeye başladı.

Yaklaşık 24 yıl boyunca yardımlarla geçinen ve 10 ay önce evlenen Altındağ, çalışarak para kazanmaya gayret etse de bunda başarılı olamadı.

Aldığı bir motorla mahalle aralarında soğan ve patates satan Altındağ, geçirdiği kaza sonrası bu işten de vazgeçmek zorunda kaldı.

Ardından İŞKUR ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Simit Arabam Engel Tanımam Projesi" kapsamındaki destekten faydalanan Altındağ, aldığı simit arabasıyla işini kurdu. 

Öte yandan proje kapsamında 12 ortopedik engelliye simit arabası alınarak istihdama katkı sağlandı. 

- "Kimseye el açmadan geçimimi sağlıyorum"-

Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'dan kendisine gelen mesajla projeden haberdar olduğunu belirterek, başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Proje kapsamında hijyen ve diksiyon kursuna katıldığını aktaran Altındağ, "Belediye, bu projeyle engellilere çok büyük katkı sağladı. Biz engelliyiz. İnsanların yüzde 80'i bize duygusal bakıyor, acıyor. Şimdi ise herkes 'iyi olmuş' diyor. Kimseye el açmadan geçimimi sağlıyorum. Herkesin bana bakış açısı değişti. Sabah 06.00'da geliyorum akşam 17.00'ye kadar buradayım. Yakında baba olacağım, çok mutluyum. Allah bize bu fırsatı tanıyanlardan razı olsun. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum" diye konuştu.

Caminin önünde beklerken bazı vatandaşların kendisine hakaret ettiğini anlatan Altındağ, "Çok şükür artık kimseye muhtaç değilim. Günlük 70-80 simit satıyorum. Daha da iyi olacak. Annem, babam ve eşime bakıyorum" dedi.

Altındağ, Mersin halkına projeye destek olmaları çağrısında bulundu.

Sonraki Haber