Şimdi de ''oy kullanacağınız sandık değişti'' dolandırıcılığı

Telefon dolandırıcıları şimdi de her vatandaşı kolayca kandırabilecek bir yönteme başvurdu. Kurbanlarına "oy kullanacağınız sandık değişti" SMS'i gönderen dolandırıcılar vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Telefon dolandırıcıları şimdi de 31 Mart yerel seçimlerini fırsata çevirmek için kolları sıvadı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinin tasarımını kopyalayan dolandırıcılar vatandaşlara "oy kullanacağınız sandık değişti" SMS'leri ile bir "sandık sorgulama" bağlantısı gönderiyor.

SMS'i gerçek sanan vatandaşlar bu sorgulama bağlantısına gidip kişisel bilgilerini kendi elleriyle dolandırıcılara verebilir.

Dolandırıcıların gönderdiği bağlantı üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor.  Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlardan adres ve telefon gibi iletişim bilgileri isteniyor.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ UYARDI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından, bazı cep telefonlarına ve e-posta adreslerine gelen 'Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti' benzeri mesajların dolandırıcılık amaçlı olduğu uyarısı yapıldı.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yüksek Seçim Kurulu, kesin listelerin ardından kanunda yer alan istisnalar dışında hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinde değişiklik yapmamaktadır. Resmi kurum ve kuruluşların ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz" denildi.