Robotik kodlama eğitimi büyük ilgi görüyor
Robotik Kodlama, günümüzün geleceğe uzanan kapısı ve geleceğin mesleği olarak gösterilmektedir.
Kısaca açıklayacak olursak Robotik Kodlama Eğitimi, bir robota ait olan hareketlerin kontrol edilmesi ve robotun yönlendirilmesi için yapılmakta olan kodlamalardır. Kodlanmış olan nesnemiz bir robottur.
Neden robot kullanıyoruz? Çünkü kafamızda şekillendiremediğimiz yani soyut olan kavramların daha kolay öğrenilmesi ve bunların da başkalarına daha iyi bir şekilde öğretilmesi amacı ile bunları somutlaştırma ihtiyacını hissederiz. İşte bu sebeple robotların eğitimlerde kullanılması öğrenmeyi etkin bir duruma sokar. Elimize bulanan nesneye yaptığımız şey yine kodlamadır. Ama bu defa kodlanılan şey dokunabildiğimiz, almış olduğu yolu cetvel ile ölçebildiğimiz ve pilini değiştirebilme imkanına sahip olduğumuz somut bir nesnedir.
Özellikle küçük yaşlarda alınan Robotik Kodlama Eğitimi, öğrencileri hem sınırsız bir dünyayı keşfetmeye yönlendiriyor; hem de onların normal hayatlarında daha analitik, problem çözmeye yatkın ve özgüveni yüksek bireyler haline getirmeyi hedefliyor.
Robotik Kodlama Eğitimleri temel ve ileri seviye olmak üzere genelde iki aşamadan oluşmaktadır. Temel seviyede Arduino Uno Kartının Tanıtımından başlanan eğitim Grafik LCD Ekran Tanıtımı ve Çalışmasının Açıklanması gibi daha detaylı konulara kadar uzanır. Daha ayrıntılı olan ileri seviye Robotik Kodlama eğitiminde ise DS3231 RTC Modül Tanıtımı ve Max7219 Modülü’nden başlanarak Elektronik Kart tasarımı ve simulasyon yazılımının tanıtımına uzanan bir konu yelpazesini içinde barındırır. Tabi ki bu müfredat eğitim alınan yere göre değişiklik arz edebilir ama genel bağlam bu şekildedir.
Yani, Robotik Kodlama İleri seviye eğitimi temel seviye eğitiminde öğrenilen ve deneyimlemiş olan konuların hem devamı hem de tamamlayıcı niteliğindeki çalışmalardan meydana gelmektedir. Bunun yanında genel maksatlı robot tasarımı ve kodlama uygulamaları da bu seviyede öğretilmektedir.
İleri seviye eğitimlerinde gerçek zaman, uzaktan kumandanın yapısı, bluetooth işleyişi, redüktörlü dc motorun tanıtımı, otonom hareketli olan robot uygulamaları ve mekanik tasarımları ile beraber dot matrix displaylerin çalışması, RFID kart projelerinin çalışması, kablosuz internete bağlanıp Iot projelerinin nasıl tasarlandığı, Android cihazlar için uygulama geliştirerek nasıl yayınlanabileceği anlatılmaktadır.
Geleceğin önemli meslekleri arasında olacak Robotik Kodlama için bu iki seviyeyi tamamladıktan sonra eğer kendini daha da geliştirmek ve başkalarına da bu mesleği öğretmen isterseniz Robotik Eğitmeni Programına katılarak buradan alacağınız sertifika ile eğitmen olabilirsiniz.
Üstelik tüm bu eğitimler sizlere bir bilgisayar ve bir internet kadar yakın. Artık evinizden dışarı adım atmadan kendinizi geliştirmeniz çok kolay. Siz de 0312 911 3232 numaralı telefondan Novarge Uzaktan Eğitim Merkezini arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.