Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı: ''O bölgeye dikkat''

Malatya'da meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem bölgede kısa süreli bir korkuya yol açarken ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir uyarı geldi.

Geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Dün akşam 4,0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği Malatya'da deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, asrın felaketinden yaklaşık 1,5 yıl önce bölgeyi işaret ederek uyaran ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir kritik uyarı daha geldi.

AFAD verilerine göre, 4,0 büyüklüğündeki deprem Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde dün akşam saat 21.29'da meydana geldi. Yerin 10.96 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem korkuya yol açarken herhangi bir can kaybının ya da hasarın yaşanmaması yüreklere su serpti.

Ancak depremin ardından bir açıkla ayapan Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya X hesabından açıklamada bulundu. Görür, "Bu deprem konum itibariyle Doğanşehir-Malatya arasında uzanan fay veya Malatya Fay Zonunda. Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek, sevgiyle" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...