Türkiye'den Rusya ve ABD'ye 'PYD' uyarısı !

Türkiye, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah yardımı konusunda ABD ve Rusya'yı uyardı.

Türkiye; PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak görülen PYD'ye silah ve mühimmat yardımları konusunda ABD ile Rusya'ya eş zamanlı olarak uyarıda bulundu. Uyarıda "PYD'ye verilen silahlar, PKK'nın eline geçer. Eğer biz bu silahların PKK'ya geçtiğini, Türkiye'ye girdiğini tespit edersek PYD'ye de operasyon düzenleriz." denildi

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberin göre, Suriye'de IŞİD ile savaşması nedeniyle PYD'ye yapılan silah yardımları, Türkiye'yi kaygılandırdı.  ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, dün ayrı ayrı Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Büyükelçiler John Bass ile Andrey Karlov'a PYD'ye silah yardımları konusunda Türkiye'nin hassasiyetleri aktarıldı ve gerekli uyarılarda bulunuldu. Milliyet'in aldığı bilgilere göre; Türkiye'nin görüşleri özetle şu şekilde aktarıldı:

 "PYD'ye silah ve mühimmat yardımına kesinlikle karşıyız. Amerika, Irak ordusunu modern silahlarla teçhiz etti. Ancak Musul'da çekilen birliğin silahları IŞİD'in eline geçti. PYD'ye verilen silahlar, PKK'nın eline geçer. Eğer biz bu silahların PKK'ya geçtiğini, Türkiye'ye girdiğini tespit edersek PYD'ye de operasyon düzenleriz. Bu yardımların bir adım ötesini de görmek gerekir. Bu bizim için ulusal güvenlik sorunudur."

ABD: 50 TON MÜHİMMAT ARAPLARA GİTTİ

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin tepkisinin ardından Suriye'de terör örgütü IŞİD'le savaşan muhaliflere yapılan askeri malzeme yardımının YPG'ye değil, Suriyeli Araplara gittiğini bildirmişti.

Sonraki Haber