Türkeş kardeşler arasında ''Osman Kavala'' kapışması

İYİ Partili Ayyüce Türkeş, Osman Kavala ile görüşeceğini söyleyen ağabeyi AK Partili Tuğrul Türkeş'e babasının üzerinden çok sert ifadeler kullandı; ağabey Türkeş de kız kardeşine yanıt verdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından hüküm giyen Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini söyleyerek, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Son dönemde Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin görüşleri ile gündeme gelen Türkeş, Kavala'nın "uzun yargılama sürelerinin bir sembolü haline geldiğini" söylemişti.

Türkeş, "Osman Kavala'nın durumu, laboratuvar gibidir. Altını kırmızıyla çizmek gerekir. Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" diye konuşmuştu.

Kız kardeşi Ayyüce Türkeş: Herkes haddini ve yerini bilecek

İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş, Gezi tutuklusu Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini bildiren ağabeyi AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'e tepki gösterdi. Tuğrul Türkeş ise yanıt vererek, "Konuyu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir" dedi.

İYİ Partili Ayyüce Türkeş, ağabeyi Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etme açıklamasına, sosyal medya hesabından Alparslan Türkeş’in milliyetçilik anlayışını yanlış temsil ettiğini belirterek eleştirdi.

"Ömrünün bir saniyesi bile hapishane de geçmemesi gereken Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala'yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek" ifadelerini kullanan İYİ Partili Ayyüce Türkeş, "Başbuğ Türkeş kendi evladı dahil hiçkimseye bedel ödetmemiştir; hertürlü bedeli kendi ödemiş ve arkasında çok büyük gurur verici bir manevi miras bırakmıştır" diye ekledi.

Ağabey Tuğrul Türkeş: Meseleyi ailevi mecralarda tartışmayalım

Tuğrul Türkeş de sosyal medya hesabından, "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla paylaşımda bulundu. Mehmet Akif Ersoy'un dizeleriyle başlayan paylaşımda Tuğrul Türkeş, şu ifadeleri kullandı:

"Benim sosyal medyada paylaştığım mesajlarım ve yapılan söyleşi akabinde gelen sitem, eleştiri ve karşıt düşüncelere yönelik bir yorum beklendiği açıktır. Ben hiçbir yazımda ve/veya konuşmamda Rahmetli Türkeş'e atıf veya alıntı yapmadım, yapmam. Bunlar, olmayan konularda fikir yürütmek istiyorlar. Konu beni veya aileyi ilgilendiren bir konu değildir.

Daha önce de altını çizdiğimiz gibi mesele; Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir. Bu nedenle bunu asla yapmayacağım.

Ben hala yaklaşık 3 ay önce sorduğum sorulara ve devamındaki ilave sorularıma cevap arıyorum. Ben TBMM çatısı altında görev yapan 593 milletvekilinden birisiyim. Umarım ve dilerim ki diğer 592 arkadaşımı da beni takip, kontrol ve denetlediğiniz gibi takip ediyorsunuzdur."