Son Cumhurbaşkanlığı seçim anketi açıklandı

Türkiye'de CHP'nin büyük zaferiyle, AK Parti iktidarının ise büyük oy kaybıyla sonuçlanan 31 Mart yerel seçimlerinin ardından iktidarın "yeni anayasa", muhalefetin ise "erken seçim" talebi gündemdeki yerini korurken, peş peşe açıklanan seçim anketlerine bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi anketi eklendi. İşte son Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinin sonuçları.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olmak için son şansı erken seçimdir" açıklamasıyla başlattığı erken seçim tartışmaları sürerken pek çok kamuoyu araştırma şirketi de "bu pazar seçim olsa" anketlerinin sonuçlarını açıklamıştı.

AK Parti yerel seçimlerdeki mağlubiyeti sonrasında gündemini "yeni anayasa", CHP başta olmak üzere muhalefet ise "erken seçim" talebine göre şekillendirirken peş peşe açıklanan genel seçim anketlerinde AK Parti'nin oy kaybı, CHP'nin ise oylarındaki yükseliş dikkat çekiyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili anket yapılıp yapılmadığı sorusu hakkında  “Adı geçen tüm isimlerin oyu Erdoğan’ın üzerinde” bilgisini paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partisinin genel merkezinde “Var bir çaresi” sloganıyla yürüttükleri kampanyayı tanıttı. Partisinin Kasım 2025 için iktidara erken seçim çağrısı yaptığını anımsatan Bulut, sloganın da ilk seçim kampanyası sayılabileceğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre,  Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili anket yapılıp yapılmadığı sorulan Bulut “Adı geçen tüm isimlerin oyu Erdoğan’ın üzerinde” bilgisini paylaştı. CHP’nin yerel seçim öncesinden bu yana siyasetin günlük kısır tartışmalarından uzak bir dil kullanmayı tercih ettiğini vurgulayan Bulut, “Toplumun kendi sorunları üzerine yoğunlaşan bir dilimiz var. Mesela ‘teğmen’ ve ‘anayasa’ tartışması hâlâ sürüyor. Ancak bunlar siyasetçilerin gündemi. CHP tüm bu tartışmalardan uzak durarak sorunları gündeme getiriyor. Bu durumun sonucunda toplum bizi birinci parti yaptı. CHP, ‘Sorunlarınızı duyduk, çözümlerimiz var’ diyor. Her soruna bir çözümümüz var. Toplum kendini yalnız ve umutsuz hissediyor. Onun için sloganımız: Var bir çaresi” ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bulut, normalleşme sürecine gelen eleştirilere karşı “Biz Tayyip Erdoğan’la anlaşalım diye normalleşme aramadık. Toplumun sorunlarına çare için yaptık” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüzük değişikliğinde verilen sözlerin tutulmadığına yönelik eleştirileri sorulan Bulut, “Genel başkanın eleştirilerine parti geleneği olarak cevap verilmez” dedi.

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Bulut “Ekim ayında en çok bu konuşulacak çünkü iktidarın konuşacağı başka bir şey yok. Ekonomi ortada. Toplumun hiç gündeminde yok. Geçmişte getirdikleri şekilde getirirlerse CHP’nin kapıları kapalı” yorumunda bulundu. Bulut ayrıca “Hiç kimse anayasanın ilk dört müddesini değiştirme cüretinde bulunamaz” vurgusunu yaptı.

Sonraki Haber