Muhabirin sorusu Erdoğan’ı güldürdü

Bir muhabirin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bosnalı liderlere sorduğu "Rusya’nın almadığı yaş sebze ve meyveyi alacak mısınız?" sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı güldürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı yaptı.

Ortak basın toplantısında Rusya'nın geri gönderdiği yaş sebze ve meyvelere ilişkin bir soru üzerine Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri, "Sorumluluk ve hassasiyet taşımak zorundayız. Bosna Hersek'te Hırvatlar ve Sırplar birlikte yaşadığı için Rusya konusunda çok hassas davranmak zorundayız. Hassasiyetimizi devam ettirerek herhangi bir anarşist tavra izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin Rusya'ya satamadığı eşyalar yerine bir rol oynayabileceği söz konusu olabilir. Fakat, Bosna Hersek çok küçük bir ülke. Türkiye'den Avrupa'ya gidecek süt ürünleri konusunda bir köprü oluşturabiliriz. Bir becayiş söz konusu olabilir. Rusya ile olan sorunun çok kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN, "KIZIM O SEBZELERİ NASIL ALSIN BOSNA HERSEK?" DİYEREK GÜLDÜ

Bu ifadeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 bin ton et konusunda muhatabımız Bosna Hersek Cumhuriyeti'nin yönetimidir. Bizim onlara verilmiş sözümüzdür. Şu anda bu yıl itibariyle bu etin tamamını ithal edemedik. Bizden ricalar ile 2016 yılına da münhasır kıldık. 2016 yılı itibariyle de bu eti almaya devam edeceğiz. Gerekirse bunu daha da çoğaltmak mümkün olabilir" dedi.

Açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üzerine Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri el ele tutuşarak basına poz verdi.

Sonraki Haber