Müezzinoğlu: Bayrak indirildi, paçavra asıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun bu sözleri Meclis'e damga vurdu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Silopi aile sağlığı merkezindeki Türk bayrağının indirildiğini ve oraya bir paçavra asıldığını belirterek, "Bayrak orada dalgalanana dek tedavi yapabilme şansımız yok" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2016 yılı bütçesi üzerindeTBMM Genel Kurul'nda konuşma yaptı.

Bakanlığının ilk aylarında "Dağda benim askerimi şehit eden teröristi bile tedavi etmek benim görevimdir" dediğini anımsatan Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çok değil, iki yıl önce 'IŞİD'ciler Suruç'ta tedavi ediliyor' dendi. Yine çıktım 'Ben tedaviye ihtiyacı olanın kim olduğuna bakmam. Ben tedaviye ihtiyacı varsa onun tedavisini yaparım. Suçluysa o güvenliğin görevidir' dedim. Dolayısıyla buradaki temel duruşumuz insanı yaşatmaktır. Sağlığa ihtiyacı olana sağlık hizmetini vermektir.

Diyarbakır Silopi'de bizim 4 numaralı aile sağlığı merkezimizdeki Türk bayrağı hainler tarafından indirildi ve buraya bir paçavra asıldı. Şimdi burada terörist tedavi edemeyiz. Buradaki vatandaşımızı da tedavi edemeyiz. Burada tedaviyi yapabilmemiz için ay yıldızlı bayrak burada dalgalanacak.

İkinci sınıf vatandaş muamelesinin, asimilasyonun ne olduğunu sizden daha iyi bilirim ama bir şeyi daha bilirim, vatanın, bayrağın, milletin ne olduğunu sizden daha iyi bilirim.

Oralarda biz hekimlik yeminimize sadık kalabilmek için diyoruz ki o teröristler silahı bırakacak ve o teröristler silahı bıraktığı zaman sorunumuz yok."

"IŞİD'Lİ Mİ PKK'LI MI BİLME ŞANSIM YOK"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök "Acaba o IŞİD teröristi Türkiye'ye nereden girmiştir, hangi kapıdan girmiştir, nasıl alınmıştır da Sayın Bakan müdahale etmiştir " diye sordu.

HDP'den de eleştiriler gelmesi üzerine yeniden söz alan Müezzinoğlu, "Bize tedaviye gelen ve acile gelen herhangi bir hastanın IŞİD'li mi PKK'lı mı olduğunu bilebilme şansım yok. Hekim arkadaşlarımızdan da böyle bir talepte bulunmam, bu da hekimlik etiği açısından, deontolojisi açısından mümkün değil ama onu gerekli birimlerimiz takip eder, sonra da bizden gerekli yardımı istiyorsa biz o yardımı yaparız. Benim görevim 'nedir'e bakmadan insansa yaşatmaktır" diye konuştu.

Güneydoğudaki olaylarla ilgili de Müezzinoğlu, "O silahlı teröristler orada durduğu sürece bizim sağlık hizmeti sunucularının güvenliği olmadığı sürece bize hekimlik yeminini hatırlatmaya hiçkimsenin hakkı yoktur. Silahı elinde, parmağını tetikte tutan, insanları katletmekten en ufak bir rahatsızlık duymayanlar orada duracak ve oraya gidemeyen sağlık çalışanları suçlu olacak, hekimlik yeminlerine sadık kalamamış olacaklar, pes doğrusu" ifadesini kullandı.

Sonraki Haber