MHP DAVASINDA KARAR ÇIKTI
Mahkeme MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verdi.
MHP'li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi.
İstanbul eski Milletvekili Meral Akşener, Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan ve Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın'ın da bulunduğu muhalifler parti yönetimine olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı ancak MHP tarafından bu çağrı kabul görmemişti. Bunun üzerine MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açmıştı.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde, sadece davacı muhalifler ve avukatları ile MHP'nin avukatlarının katıldığı duruşma sona erdi.
Duruşma sonunda hakim, muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebinin kabulüne karar verildiğini açıkladı.
Dava bugün Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, MHP'deki muhaliflerin lehine karar verdi. MHP, olağanüstü kurultaya gidecek.
MHP ÜST MAHKEMEYE GİDECEK
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Hukuk yolu tükenmedi, üst mahkemeye gideceğiz'' dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Kararı hukuk adına isabetli bir karar, sonuç olarak görmüyoruz. Kararı temyiz ederek bir üst mahkemeye götüreceğiz" derken, MHP'li Sinan Oğan, "Devlet abinin bütün adayları çağırıp bir danışma mekanizması yapmasını bekliyoruz" dedi.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Karar sonrası CNN Türk'e canlı telefon bağlantısı ile bağlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Mahkemenin bugün vermiş olduğu kararı hukuk adına isabetli bir karar ve sonuç olarak görmüyoruz. Türkiye'de hukuk yolunun tükenmemezliğini de göz önüne aldığınızda bu kararı temyiz edeceğimizi bir üst mahkemeye götüreceğimizi şimdiden alenen ifade etmek isterim" dedi.
SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA
MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan, ''İnşallah Mayıs ayı içerisinde MHP kurultayını toplayacaktır. Temyiz harekete geçilmesini engellemiyor. Bu, kurultay sürecini kesintiye uğratmaz'' değerlendirmesinde bulundu.
DAVA SÜRECİ
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı.
Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.
PARTİNİN AVUKATLARI TALEPLERİ REDDETMİŞTİ
Dava dilekçesi, 12 Şubat Cuma MHP Genel Merkezi'ne ulaşmıştı. MHP'nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart'ta cevap verilmiş, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak, dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirilmişti.
Muhaliflerin avukatları da buna 9 Mart'ta yazılı cevap göndermiş, davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını savunmuştu.
DAVA GERGİN BAŞLADI
12. Sulh Hukuk Mahkeme Salonu'nun küçük olması nedeniyle salona sadece taraf avukatları alınırken dava basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Listede ismi bulunan davalı ve davacı avukatların içeri alınması üzerine, davayı takip etmek isteyen partililer ile mahkeme salonu önünde gerginlik yaşandı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri de mahkeme salonu önünde çember oluşturdu.