Kütüphane Haftası’nda “Çocuklar sordu yazarlar anlattı

52. Kütüphane Haftası kapsamında Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı M. Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Üç Yazar Dört Çocuk, adlı program yoğun ilgi gördü.

Yazarlar kitaplarını okuyan öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutulurken, değişik kategorilerde en çok kitap okuyan kitap kurtlarına ödülleri de protokol tarafından verildi.

Kütüphane Haftası, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağcılar’da düzenlenen değişik etkinliklerle kutlanıyor.

Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı M.Selim Kiraz Kültür Merkezi’ndeki programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, 1964’ten bu yana her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın, ülkemizde Kütüphane Haftası olarak kutlandığını belirtti. Konuşmasında öğrencilere nasihatte bulunan Çakır, “Ne kadar çok kitap okursak o kadar hayat tecrübesi kazanırız, hayatımıza yön veririz” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da istatistiklere göre Bağcılar’da okuma-yazma oranının yükselişte olduğuna dikkat çekti. 21.353 üyesi olan Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı M.Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’nde değişik alanda 33 bin kitap olduğunu da kaydeden Çağırıcı, “Geçtiğimiz yıl kütüphaneden faydalanan 270 bin kişi toplam 27 bin 600 eserden faydalandı.” diye konuştu. Çağırıcı, “Kitapla ve kitap okuyanla dost olalım” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da ilçede her yıl kütüphane sayısının arttığına dikkat çekti.

“OKULUMUZDA KÜTÜPHANE YOKTU”

Programın ilerleyen anlarında Yazar Cüneyd Suavi, Yazar Nejla Sakarya ile Yazar Bahadır İçel, Bilgi Evlerinden Aleyna Geçit, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nden Cihan Şafak ve Şehit Savcı  M.Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’nden Mert Aziz Erdoğan ile Çocuk Meclisi’nden Neslihan Deniz’in kendilerine yönelttiği soruları cevapladı. Suavi bir soru üzerine, öğrencilik yıllarında Adapazarı’ndaki okullarında kütüphane olmadığını belirterek, “Şimdi ise 100 binlerce kitabın olduğu kütüphaneler hizmet veriyor. Her yıl 40 bin kitap basılıyor. Ne kadar şanslısınız.” dedi. Suavi, kitap okumanın insanlara perspektif kazandırdığını kaydetti. Yazar Nejla Sakarya ise kendi öğrenciliğinde kütüphanenin olmadığını söyledi. Sakarya, “Öğretmen olarak en güzel çalışmalarımı Mehmet Akif üzerine yaptım. Çünkü o hayatını dolu yaşamış bir insandı.” şeklinde konuştu.  Okul yıllarında yazmaya başladığını ve İngilizce öğretmeni vasıtasıyla Oxford Üniversitesi’nin açtığı bir yarışmaya katılarak mansiyon ödülünü aldığını anlatan İçel ise “Benim kitaplarımın kahramanı okuyucularımdır. Örneğin İstanbul efsaneleri kitabımın kahramanı olan okuyucularım, son sayfaya kadar gidecekleri istikamete kendileri karar veriyor. İyi veya kötü belirledikleri son ile karşılaşıyorlar.” diye konuştu.

“KİTAP KURTLARINA ÖDÜL YAĞDI”

Programın sonunda Bağcılar’daki İlk, Orta, Lise ve Üniversite Öğrencileri, Aile, Gençlik Merkezi, Bilgi Evleri, Enderun ile Mahalle Konakları kategorilerinde en çok kitap okuyarak ilk 3’e giren 35 kitap kurduna ödülleri protokol tarafından verildi.

Sonraki Haber