İşte 15 yıl önceki FETÖ'nün siyasi ayağı önergesi; AK Parti reddetmişti!
AK Parti iktidarı tarafından FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li Muharrem İnce’nin de aralarında bulunduğu 72 CHP’li vekilin bundan 15 yıl önceki FETÖ'nün siyasi ayağı önergesinin AK Parti'nin reddettiği ortaya çıktı.
Önergede bu tespitler yapıldı ve bunlar soruldu. Ancak önerge Meclis gündemine alınmadı.
– Eğitim alanında kamu gücünden sonra en büyük örgütlenme, Fetullah Gülen okullarıdır.
– Gülen'in buralarda militanlar yetiştirerek, devlette kadrolaşmayı amaçladığı ileri sürülmektedir.
– Yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır?
– Gülen'e bağlı dershane, yurt ve okullarda laik eğitim yapılmakta mıdır?
– Bu konudaki kaygılar araştırılmalı.
SİYASİ AYAK ÖNERGESİ İLK KILIÇDAROĞLU-İNCE VERMİŞ
Sözcü'nün haberine göre, TBMM tarihinde FETÖ tehlikesine ilk olarak işaret eden ve “Meclis araştırması açalım'' diye önerge veren iki isim, Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce çıktı.
CHP'li 72 milletvekilinin 9 Mart 2005 günü TBMM'ye verdiği önergede Kılıçdaroğlu ile İnce'nin de imzası var. “Gülen Tarikatı'' konulu önergede, “Eğitim alanında kamu gücünden sonra en büyük örgütlenme, Fetullah Gülen okullarıdır. Gülen tarikatının bu okullarda militanlar yetiştirerek, devlette kadrolaşmayı amaçladığı ileri sürülmektedir. Yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır?'' denildi.
KAYGILAR VAR
CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın ilk imza sahibi olduğu önergede, “Gülen'e bağlı okul, yurt ve dershanelerde laik bir eğitim yapılmakta mıdır? Bu konudaki kaygıların araştırılması gerekir'' denildi. Önce Gazalcı ve 69 milletvekili tarafından TBMM'ye sunulan, daha sonra Birgen Keleş ve Oya Araslı'nın eklenmesi ile 72 imzaya çıkan önergenin 53. sırasında İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 62. sırasında ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin imzası bulunuyor. Önergeyi imzalayan 72 isimden Kılıçdaroğlu dışında halen TBMM'de milletvekili olarak bulunan hiçbir ismin kalmaması da dikkat çekti. Önergede İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, Türk-İş eski Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Bayram Meral'in de imzası yer aldı. Önerge o dönem meclis çoğunluğunu oluşturan AKP tarafından gündeme alınmayınca, hükümsüz kaldı.