İmamoğlu: ''Beylikdüzü’ne gururla söz edilecek eserler bırakacağiz''

Türkiye’de ikinci kez düzenlenen Beylikdüzü Ulusal Mimari Köprü Yarışmasi birincileri ödüllerini aldı…

Beylikdüzü’nün yeşil doğasının en önemli noktalarından biri olan Yaşam Vadisi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından Türkiye’de ikinci kez düzenlenen köprü yarışması olma niteliğine de sahip “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” ulusal mimari yarışması sonuçlandı. Beylikdüzü'ne büyük bir değer katacak projenin 1.’lerine ödülleri İTÜ’de yapılan kolokyumda verildi. Programda, kente katkı sunacak kalıcı eserler oluşturmanın ana hedefleri oluğunun altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü’ne gelecekte gururla söz edilcek eserler bırakacağız” diye konuştu.

Doğal değerleriyle önemli bir kamusal açık alan olarak öne çıkarken, yakın çevresindeki yerleşim alanları için de kent ölçeğinde ciddi bir yeşil alan potansiyeli sunan Yaşam Vadisi adına Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği, eşsiz fikirlerin ortaya çıktığı, onlarca mimar ve mühendisin büyük titizlikle çalıştığı “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” ulusal mimari yarışması sonuçlandı.Vadinin barındırdığı doğal potansiyelin kent yaşamına kazandırılmasına yönelik planlama ve tasarım çalışmalarını içinde barındıran projenin 1.’leri yarışmaya Kayseri’den katılan Mimar Özlem Atak Doğan, Peyzaj Mimarı Harun Kılıçoğlu, Şehir Plancısı Umut Doğan, İnşaat Mühendisi Süleyman Özgür Öz, Öğrenci (Mimar) Güner Doğan, (Peyzaj Mimarı)Yusuf Doğan, Öğrenci İnşaat Mühendisi Çağan Dizdar oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde yapılan kolokyumda tüm katılımcılara ödülleri takdim edildi.

Proje ile Vadinin İki Yakası Birleşecek

Yarışma konusu alan, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin kuzey kesiminde, batıda Adnan Kahveci Mahallesi, doğuda ise Büyükşehir ve Barış Mahalleleri arasında kalan, kuzeyde AnadoluCaddesi - Atatürk Bulvarı kavşağından başlayarak, güneydeki “köprü” noktasını da içine alacak şekilde sınırlanan bölgeyi kapsıyor. Yarışmanın temel amacı ise Beylikdüzü İlçe Merkezinin, vadi nedeniyle bölünen iki yakası arasındaki sürekliliği sağlayacak çözümlerin elde edilmesi. Hayata dair tüm ayrıntıları düşünülmüş olan 1.’lik ödülü alan projenin içerisinde yaya geçişleri, araç köprüsü, rampalar, kafeterya, teraslar, spor ve çocuk oyun alanları, servis yolu, otopark, gösteri, etkinlik sahnesi yer alıyor.

“Gurur duyulacak eserler bırakmaya devam edeceğiz”

Yarışmaya sunulan 13 projenin de çok kıymetli ve takdir edilecek çalışmalar olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü’nü hissetmeye çalışmış olmasından gurur duydum. Biz şehrin her noktasına kalıcı eserler oluşturmak istiyoruz. Şehirlerimizin en büyük sıkıntısı uzun yıllar ömre sahip olmayan geçici eserler yapılması. Bu çok önemli bir husus. Bu gibi eserler üretmeye devam edeceğiz. Beylikdüzü’nde gurur duyulacak eserler bırakacağız” dedi. 1. olan ekip ise, “Aslında Yaşam Vadisi’nin tümüne odaklandık. Alana minimum müdahaleyle, maksimum kullanım alanı sağlamak için çalıştık. Hayata dair her şey düşünüldü” diye konuştu.

Beylikdüzü’ne kazandırılacak Cemevi için de uzmanlar yarışıyor

Beylikdüzü Belediyesi, “Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Evi” projesi için de ulusal boyutta mimari bir yarışma düzenlendi. Yaşam Vadisi’ne komşu olacak olan Beylikdüzü Cemevi’nin projesi'nin birincisi ise 24 Ekim Cumartesi günü belli olacak.

Sonraki Haber