Erdoğan'ın reklamı muhalefeti kızdırdı

Cumhurbaşkanı'nın reklamında bayrak, din, şehit, Atatürk

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlatılan, Erdoğan’ın da şiir okuduğu ve yer aldığı Çanakkale tanıtım filmi, tartışmaları beraberinde getirdi. Atatürk’ün, yarbay rütbesiyle katıldığı savaşlardaki bir fotoğrafının da kullanıldığı reklamda, bayrak, şehit, din figürleri de yer aldı.

Cumhuriyet'ten Daha önce AKP’nin Nevruz için hazırladığı reklam filmini “bayrak istismarı” yapıldığı gerekçesiyle yasaklayan YSK, söz konusu Cumhurbaşkanı olunca sessiz kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı’nın reklam filminde Türk bayrağını kullanmasının seçim yasağı çerçevesinde düşünülemeyeceğini ancak, YSK’nin Erdoğan’ın siyasi propagandası konusunda devreye girmesi gerektiğini ifade etti. Tezcan, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı açık şekilde iktidar partisi lehine kampanya yürütüyor. Biz cumhurbaşkanının reklamından rahatsızlık duymayız ama anayasayı zorlayarak siyasi propaganda yapmasını doğru bulmuyoruz”

Siyasi reklam

RTÜK Üyesi Ali Öztunç da, Erdoğan’ın tarafsız olmadığını her fırsatta dile getirdiğini belirterek, “Bu tip bir reklam filmi yayınlatması da siyasi amaçladır. Cumhurbaşknlığı makamı kullanılarak siyasi propaganda yapılıyor. Dolayısıyla bu bir siyasi reklamdır” dedi.

Sonraki Haber