Erdoğan ''Andımız'' sessizliğine son verdi!

Cumhurbaşkanı Danıştay'ın kararı sonrası günlerdir süren Andımız tartışmalarındaki sessizliğini bozdu. Erdoğan, "Milli andımız İstiklal Marşı'dır" dedi. Erdoğan bu açıklamasıyla iktidar ortağı MHP'nin lideri Bahçeli'yle de görüş ayrılığına düşmüş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu sene aynı zamanda İstiklal Marşı yılıdır. Milli andımız olan İstiklal Marşımız bize niçin birlik olmamız, niçin devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini de anlatıyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Danıştay'ın kararı sonrası günlerdir süren Andımız tartışmalarındaki sessizliğini bozdu. Erdoğan, "Milli andımız İstiklal Marşı'dır" dedi. Erdoğan bu açıklamasıyla iktidar ortağı MHP'nin lideri Bahçeli'yle de görüş ayrılığına düşmüş oldu.

"MİLLİ ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞIMIZDIR"

Erdoğan açıklamasında ""Terörden darbeye kadar her yolu denediler ama milletimize diz çöktüremediler. Demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız her adımda geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız Anadolu'yu imanları ve irfanlarıyla yurt yapan Yunus Emre ve Hacı Bektaş Yılı olarak kabul ettik. Bu sene aynı zamanda İstiklal Marşı yılıdır. Milli andımız olan İstiklal Marşımız bize niçin birlik olmamız, niçin devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini de anlatıyor." dedi.

BAHÇELİ KARARI SKANDAL OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, üç gün önce bir yazılı açıklama yaparak, "Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır." demişti.

ANDIMIZ 2 KEZ DEĞİŞTİRİLDİ, EN SON KALDIRILDI

Öğrenci andı ya da Andımız, Türkiye ve KKTC'deki ilköğretim okullarında her sabah öğrenciler derse girmeden okutulurdu. 1933 yılında dönemin Millî Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından hazırlanarak yürürlüğe konmuştı. Ancak 1972 ve 1997 yılında çeşitli değişikliklere uğrayarak son halini almıştı.

2013 yılı Ekim ayında Türkiye'de okullarda andımız okunması uygulamasına son verilmişti.

1933 yılından 2013 yılına kadar ilkokullarda öğrencilerin okuduğu Andımız bundan 8 yıl önce 2013 yılında AK Parti iktidarının başlattığı çözüm süreci döneminde içerisinde bulunan "Türk'üm" ifadesi nedeniyle kaldırılmıştı.

ERDOĞAN 2013'TE NE DEMİŞTİ ?

Andımız kaldırıldığında Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2013 yılında AK Parti grup toplantısında "Andımız uygulaması 1933'te başladı. Metin yazarı tartışmalı bir isim olan doktor Reşit Galip'ti. Galip Türkçe ezan zulmününde yazarlarındandı. Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz." demişti.

"Andımız olarak bilinen metnin yazarı son derece tartışmalı isim olan Reşit Galip'ti. Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır. Ayrı Reşit Galip insanları kafa taslarına göre sınıflandıran sözüm ona bir bilim insanıydı. Ant uygulamasının cumhuriyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. CHP ve MHP bu uygulamanın tarihini bilmedikleri için kestirmeden bir istismar kampanyası başlatıp milleti yanıltma yoluna gidiyorlar.

 ÇÖZÜM SÜRECİYLE KALKMIŞTI; DANIŞTAY İTİRAZI REDDETTİ

Türkiye’de “Çözüm Süreci” döneminde Öğrenci Andı kaldırılmış, buna karşın Türk Eğitim-Sen, düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’a dava açmıştı.

 Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal ederken andımız yeniden okunmaya başlanmamış MEB yürütmenin durdurulmasını istemişti.

İki yıla yakın bir zamandır Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu gündeminde bulunan dosya, geçen ay karara bağlandı. Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozuldu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda 11’e karşı 4 oyla alınan kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı kaydedildi. Dosya, yeniden

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

Şehitlerimiz ve gazilerimiz en büyük mükafatı Rabbimiz nezdinde alacaklardır. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin milletimizin gönlündeki yeri de her türlü takdirin üzerindedir. Yurtiçi ve dışında yürüttüğümüz terörle mücadele harekatlarında şehit ve gazi olan askerlerimiz bu toprakları vatan yapma mücadelesinde son neferlerdir. 

SEVR'DEN BETER DAYATMALARLA KARŞIMIZA ÇIKACAKLAR

Bazıları sanıyor ki biz bu mücadeleyi yürütmesek karşılarımızdakiler gizli açık saldırılarından vazgeçecekler. En küçük gevşeklik gösterdiğimiz gün Sevr'den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. Türkiye hep güçlü olmak mecburiyetindedir. 

Selçuklu da Osmanlı da dış saldırılardan ziyade içerideki bölünmeler sebebiyle yıkılmıştır. Henüz 100. yılına bile ulaşamadığımız bugünkü devletimizin aynı akıbete düçar olmasına izin vermeyeceğiz.

Vatanımızın bütünlüğüne, ülkemizin birliğine yönelik saldırıların artmasının gerisinde işte bu hakikatin düşmanlarımız tarafından görülmesi de vardır. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz olarak sizler böylesine mukaddes bir davanın en ön saflarında yer alıyorsunuz. Elbette devletimiz ve milletimiz sizlere olan borcunu asla ödeyemez.  Verdiğimiz her şehidimiz, her gazimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin tescilinin sembolü olan mühürlerdir

 ÇANAKKALE ZAFERİ

Bugün Çanakkale Zaferimizin 106. yıldönümü. Buradan tüm milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutluyorum. Bu toprakları vatan yapabilmek için İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye kadar nice savaşlar verdik. Ecdadını unutmayan bir nesil var. Çanakkale'de bir hilal uğruna çok güneşlerimizi kaybettik ama karşılığında istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık. Çanakkale Savaşları hem İstiklal Harbimiz girizgahı olması hem de milletimizin topyekün kıyamını ifade etmesi açısından ayrı bir önem sahiptir. O muhteşem zafer kazanılmamış olsaydı Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktık. 

 Terörden darbeye kadar her yolu denediler ama milletimize diz çöktüremediler. Demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız her adımda geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız Anadolu'yu imanları ve irfanlarıyla yurt yapan Yunus Emre ve Hacı Bektaş Yılı olarak kabul ettik. Bu sene aynı zamanda İstiklal Marşı yılıdır. Milli andımız olan İstiklal Marşımız bize niçin birlik olmamız, niçin devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini de anlatıyor. 

 MİLLİ ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞI

Demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız her adımda geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız Anadolu'yu imanları ve irfanlarıyla yurt yapan Yunus Emre ve Hacı Bektaş Yılı olarak kabul ettik. Bu sene aynı zamanda İstiklal Marşı yılıdır. Milli andımız olan İstiklal Marşı'mız bize niçin birlik olmamız, vatanımıza sahip çıkmamız, devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor.

Terörden darbeye kadar her yolu denediler ama yine milletimize diz çöktüremediler. Gelecekte de bu kirli emellerine ulaşamayacaklar.

Sonraki Haber