CHP'nin Beşiktaş adayı Rıza Akpolat'tan akıllı projelere akıllı kampanya

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, Türkiye'nin Facebook hikayesi ile entegrasyonlu ilk seçim kampanyasına imza attı.

Kampanya süreci boyunca yaratıcılığa ve inovasyona dair vaatlerde bulunan ve çok sayıda dijital proje açıklayan Akpolat, bu söylemlerine paralel bir reklam çalışmasıyla Beşiktaş halkının karşısına çıktı. 

Augmented Reality (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisiyle reklam panolarını hareketlendiren Akpolat'ın bu projesi, seçmen kitlesine tek seferde bir mesajdan fazlasını verecek şekilde tasarlandı.

Sistem şöyle çalışıyor: Rıza Akpolat'ın resmi Facebook sayfasını beğenen kullanıcılar, hikayelerine otomatik olarak eklenen ‘Sahip Çık’ çıkartması ile karşılaşıyorlar. Bu çıkartma, sistem tarafından otomatik olarak Beşiktaş sokaklarındaki Rıza Akpolat tasarımları ile eşleştiriliyor. Tanımlı tasarımlarla karşılaşan Facebook kullanıcılarının hikaye bölümüne girmeleri ve ‘Sahip Çık’ çıkartmasını tasarıma tutmaları yeterli oluyor. Bu işlemi gerçekleştiren kullanıcıların telefonu, reklam panolarını otomatik olarak hareketlendiriyor.

Bu proje, belediye başkan adayına bir reklam panosunda birden çok mesaj iletmesini sağlamasının yanı sıra, Türkiye'de Augmented Reality (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisinin kullanıldığı ilk seçim kampanyası olması nedeniyle de ayrıca önem taşıyor.

Sonraki Haber