CHP masadan kalktı, Bakan Bozdağ fena patladı !
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılmasıyla ilgili CHP'ye yüklendi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması ile ilgili olarak açıklama yaptı. Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "anayasada ilk 4 madde ve başkanlık sistemini müzakere etmem" demesinin komisyonu bitirdiğini iddia etti.
Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması ile ilgili olarak twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Yeni anayasa yapmak için TBMM Başkanı'nın çağrısıyla kurulan Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun, CHP'nin dayatmacı tutumu nedeniyle sona erdiğini öne süren Bozdağ, komisyonun adı, görev çerçevesi, çalışma usulü ve süresini belirlemeden, dahası işbaşı yapamadan dağılmış olduğunu belirtti.
AK Parti'nin komisyonda 317 eşit temsili oy birliği ile karar almayı kabul ederek, dayatma yerine uzlaşma istediğini samimiyetle gösterdiğini ileri süren Bozdağ, "CHP'nin, önce darbe mevzuatı sonra anayasa; Anayasa'da ilk 4 maddeyi ve başkanlık sistemini müzakere etmem, dayatması, komisyonu bitirdi. Başbakan'ımızın; CHP'ye, "darbe hukukunu bitirmek için gelin hep birlikte adım atalım. Anayasa yazımı için kurulan komisyonu başka işlerle meşgul etmeyin." çağrısına rağmen CHP, komisyonunu sona erdiren tutumunu değiştirmedi." dedi.
"CHP, DARBENİN ANAYASASINI ÖMRÜNÜ UZATMAYA ÇALIŞMAKTADIR"
1982 anayasasının darbe mevzuatının anası olduğunu vurgulan Bozdağ, "Darbe mevzuatı karşıtı CHP, darbe yasalarının anası anayasa ile işe neden başlamak istemiyor? Darbe yasalarının anası anayasadan önce diğer darbe mevzuatını değiştirelim diyen CHP, darbenin anayasasını ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Gerçekte darbe anayasasını benimseyen CHP, halkın yeni anayasa talebi yüzünden yeni anayasa istiyormuş gözükerek riyakar bir siyaset izliyor." değerlendirmesinde bulundu.
"CHP, DARBE YASALARININ ANASI 1982 ANAYASASINI KORUYOR"
Bozdağ açıklamasını şöyle tamamladı: "Yeni Anayasa yapılırken; "şunu konuşurum/konuşmam, tartışırım/tartışmam, müzakere ederim/etmem" diyen uzlaşmacı mıdır yoksa dayatmacı mıdır? Uzlaşmadan CHP, dayatmasının kabulünü anlıyor. Hala CHP, Türkiye'de tek parti zihniyetinin hakim olduğunu sanıyor. O devir kapandı, CHP bihaber. Komisyon kararlarını oybirliğiyle aldığına ve CHP'ye rağmen bir maddenin kabulü mümkün olmadığına göre, CHP'nin dayatmasının anlamı nedir? Temel ilkeler/hak ve hürriyetler ve hükümet sistemi tartışması hiç yapılmadan, bunlar hiç konuşulmadan yapılmış yeni anayasa var mı? Yok. CHP, özgürce konuşmaktan, müzakereden, tartışmaktan ve istemediği fikirleri duymaktan korkuyor. Bu, CHP'nin fikri kifayetsizliğini gösterir. Gerçek şu; CHP, darbe yasalarının anası 1982 Anayasasını koruyor, kolluyor ve Yeni Anayasa yapımını engellemek istiyor. Gerisi bahane."