Canlı yayında Erdoğan'ı kızdıracak sözler: ''Artık insanlar seni ciddiye almıyor''

Ünlü ekonomist ve Sözcü yazarı Murat Muratoğlu SZC TV'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan için "artık insanlar seni ciddiye almıyor, eski gücünde değilsin, haydi artık yavaş yavaş demek bu" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sürpriz şekilde sandıktan birinci olarak çıkması, Sözcü TV'de yayınlanan Para Politika programında da gündem oldu.

Mehmet Büyükekşi'yi hezimete uğratarak TFF'nin yeni başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 oy farkla kazanarak herkesi şaşırtan bir seçim zaferi elde etti. Sözcü TV'de Ebru Baki moderatörlüğünde yayınlanan Para Politika programında konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Sözcü yazarı Murat Muratoğlu ve ekonomik Prof. Dr. Öner Günçavdı, seçim sonucunun AKP'ye darbe olduğunu söyledi.


Tek kişiyle seçime gidilmemesi için Hacıosmanoğlu'nun adaylığına izin verildiğine ancak bu planın ters teptiği yorumunu yapan Günçavdı, "AKP açısından ciddi bir yenilgi. Böyle bir hatayı nasıl yaptılar bilmiyorum. Gördüğüm kadarıyla, Hacıosmanoğlu'nun seçime girmesine biraz demokratik görüntü vermek için izin verildi, tek kişi seçime gitmesin diye. İnsanlar bu kadar müdahaleyi kabul etmek istemediler, 'artık yeter' dediler. Sürpriz bir sonuç çıktı." dedi.


"FUTBOL İŞİNE GİRMEK DOĞRU DEĞİL"
Siyasetçilerin futbola müdahale etmemesi gerektiğini söyleyen Günçavdı, "Ciddi bir yenilgi bana kalırsa. Bu da bir ders olsun insanlara. Siyasetçiler açısından futbol işine girmek hiç doğru değil. Siyasetçiler bu tip şeylerle muhatap olmasınlar derim. Onun bir uyarısı. AKP döneminde bu işler devreye girince, birçok insan 'AKP futbolla insanları uyutuyor' demeye başlamıştı. Ama geldiğimiz noktada en büyük golü futboldan yedi." ifadelerini kullandı.

"ARTIK İNSANLAR SENİ CİDDİYE ALMIYOR"
Sözcü yazarı Murat Muratoğlu ise, "Sonuçta Erdoğan işaret etmişti Büyükekşi'yi. Mehmet Büyükekşi'nin karşısında rakip vardı, Erdoğan işaret edince çekildi. Demokratik bir seçim olsun diye Hacıosmanoğlu gösterildi ve kazandı. Bir ülkenin özerk kurumlarına da bu kadar karışma. Mehmet Büyükekşi'yi işaret ediyorsun seçilmiyor. Şimdi ne olacak? Ya seni artık ciddiye almıyor insanlar, eski gücünde değilsin. 'Hadi artık yavaş yavaş' demek bu. Ülkenin Cumhurbaşkanı birini işaret ediyor ve seçilmiyorsa, sorun cumhurbaşkanındadır." yorumunu yaptı.