Bilal Erdoğan'ın şirketleri olay oldu !

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şirketleri konuşulmaya devam ediyor.

Erdoğan, İtalya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera’ya verdiği demeçte “Zenginliğinizin kaynağı nedir” sorusuna, “İki dayımın da ortak olduğu BMZ şirketinin dışında, İstanbul’da 5 restoranım var” diye yanıt verdi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Bilal Erdoğan’ın restoran yatırımları yaptığı şirketi Doruk Izgara-Gülhane markasıyla Akbatı AVM, Akasya AVM ve Zorlu Center’da faaliyet gösteriyor. Şirketin diğer bir restoran markası Doruk Kafe ise Esenyurt’da bulunuyor. İTO kayıtlarına göre Doruk Izgara’nın İstinye Park’ta da bir restoranı var.

Erdoğan kardeşi Sümeyye Erdoğan ile birlikte 2009 yılında ticarete atıldı. Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi 27 Ağustos 2009’da kuruldu. Ancak Ticaret Sicil Gazetesi’nde 2 Eylül 2009’da yayınlandı. Buna göre şirketin ortakları Necmeddin Bilal Erdoğan, Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil. Şirketin ilk 10 yıl için müdürlüklerine Bilal Erdoğan dışındaki iki ortak atandı.

SERMAYE 300 BİN TL:

Şirketin kuruluşunda sermayesi 300 bin TL olarak belirlendi. Bunun 120 bini Bilal Erdoğan, 120 bini Mustafa Esenkal ve 60 bini Ali Bahadır Yeşil’e ait olarak gösterildi.Şirket bilgilerinin Ticaret Gazetesi’nde yayınlanmasından iki ay sonra ilk şube açılışı yapıldı. Bilal Erdoğan ve ortakları 30 Kasım 2009’da yaptıkları toplantıda Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde şube açılmasını kararlaştırdılar.

GURME’YE ORTAK:

İlk şube açılışı 8 Aralık 2009’da Ticaret Sicil’de yayınlandı. Aynı tarihte ortaklar ikinci bir karar daha aldı. Viaport AVM’de faaliyet gösteren Gurme Izgara Anonim Şirketi, Doruk Izgara’ya ‘ortak’ olarak dahil edildi. Mustafa Esenkal, 120 bin TL’lik hissesinin 60 binini, Bahadır Yeşil de 60 bin TL’lik hissesinin 30’binini Gurme’ye devretti. Gurme Izgara’yı Fatih Özdemir temsil etti. Sonradan ortak giren Özdemir ayrıca Gurme’de ortağı olan Burhan Yılman‘la birlikte Doruk Izgara’nın müdürlük görevini de üstlendi.

GURME ÇIKTI, SÜMEYYE GİRDİ:

Bilal Erdoğan’ın büyük ortağı olduğu Doruk Izgara, sonradan ortak aldığı Gurme Izgara ile yollarını 8 ay sonra ayırdı. Gurme’ye ait olan 90 bin TL’lik hisse Sümeyye Erdoğan’a devredildi. Yeni ortaklıklarla birlikte Ağustos 2010 itibariyle şirketin hisseleri şöyle oluştu: Bilal Erdoğan (120 bin), Sümeyye Erdoğan (90 bin), Mustafa Esenkal (60 bin) ve Ali Bahadır Yeşil (30 bin). Hisse devirleriyle birlikte Fatih Özdemir ve Burhan Yılman’ın müdürlük görevlerine son verildi, tüm yetkileri kaldırıldı.

2 ŞUBE BİRDEN AÇTILAR:

20 Mart 2012’de toplanan ortaklar 2 şube açılışına birden karar verdi. Şaşkınbakkal’da da Yufka Dürüm İşleri adı altında bir yer açıldı. Ayrıca Büyükçekmece’de Gülhane Izgara Kebap adı altında şube açılışı gerçekleştirildi.
Şubelerden 1.5 ay sonra şirketin sermayesi artırıldı. Kuruluşunda 300 bin TL olan sermaye 25 Nisan 2012’de yapılan toplantıda 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarıldı. Sermaye artışı ‘şirketin büyüyen faaliyet hacmini karşılamakta zorlandığının görülmesi üzerine’ diye açıklandı.

Bilal Erdoğan’ın restoranları şöyle: Yufka Dürüm İşleri Şaşkınbakkal, Günaydın Köfte Döner İstinye Park AVM, Günaydın Köfte Döner Türk Restoranı Zorlu AVM, Gülhane Izgara Kebap BüyükÇekmece, Gülhane Döner Zorlu AVM

PATRON BİLAL ERDOĞAN:

Sermaye artışıyla birlikte 1 milyon 200 bin TL’lik kısım 30 Mayıs’ta bir defada ödendi. Şirketin son haliyle ortaklık yapısı şöyle oluştu: Bilal Erdoğan (543 bin 500), Sümeyye Erdoğan (450 bin), Mustafa Esenkal (337 bin 500) ve Ali Bahadır Yeşil (169 bin)

DİĞER YATIRIMLARI

Bilal Erdoğan daha önce, 2 ortağı ile Bella Pierre markasıyla kozmetik ithalatı yapıyordu. Ancak kozmetik alanında faaliyet gösteren Maye Dış Ticaretteki hisselerinin tamamını sattı.Maye Dış Ticaret 2007 yılında Ali Bahadır Yeşil ve Mustafa Esenkal tarafından 100 bin TL sermayeyle kurulmuştu.

Şirketin yüzde 66′sı Mustafa Esenkal’a, yüzde 34′ü de Ali Bahadır Yeşil’e aitti. 2008 yılında Necmeddin Bilal Erdoğan da şirkete ortak olarak katıldı. Erdoğan’ın ortak olmasıyla birlikte şirketin yüzde 50′si Mustafa Esenkal’a, yüzde 25′er hissesi de Erdoğan ve Yeşil’e ait konuma geldi. 16 Haziran 2014 tarihinde ise 3 ortak da hisselerini devretti.

MİS HEDİYELİK

Maye Dış Ticaret’in el değiştirmesiyle birlikte Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu İstanbul 3 kayıtlı şirket bulunuyor. Erdoğan’ın halen, Doruk Izgara, Mis Hediyelik Eşya ve BMZ Grup Denizcilik ve İnşaat AŞ’de ortaklığı var.

Mis Hediyelik Eşya adlı şirkette Mustafa Esenkal yüzde 50 hisseye sahip. Erdoğan ve Yeşil ise şirkete yüzde 25′er ortak. Erdoğan, BMZ Group’da ise amcası Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen ile ortak bulunuyor.

Sonraki Haber