Bahçeli'nin 6 yıl önce attığı tweet yeniden paylaşıldı

AK Partili ve MHP'li üyelerin "evet" oyuyla komisyondan geçen sokak hayvanları yasa teklifiyle ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürerken, MHP lideri Bahçeli'nin bundan 6 yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşım yeniden gündeme geldi.

Tüm Türkiye TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda üç gün süren görüşmelerin ardından AK Parti ve MHP’li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni tartışmaya devam ederken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün basın toplantısında köpeklerin öldürülmesine MHP’nin izin vermeyeceğini söylemesinin ardından  MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter, Bahçeli’nin 2018’de attığı tweeti yeniden paylaştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sokak köpekleriyle ilgili tartışmalı yasa ile ilgili "Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder, köpeklere karşı uygulanacak yanlışın karşısında olur. MHP gerekeni yapacaktır. Köpekleri taşlamaya devam etmesinler, onlar çünkü cenabı Allah’ın bir yaratığıdır.” demişti.

 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sokak köpeklerine ötenaziyi öngören yasa teklifinin TBMM Tarım Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından Bahçeli’nin bu tweet’ini yeniden paylaştı.

Bahçeli, 2018 yılında Sakarya’da bir köpek yavrusunun patilerinin kesilmesinin ortaya çıkmasının ardında Twitter hesabından “Allah’ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur” paylaşımını yapmıştı.