BAHÇELİ'DEN MAHKEME KARARI İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA !

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisi hakkında verilen karar için kritik açıklamalarda bulundu.

MHP’de parti içi muhalefetin, olağanüstü kurultay için açtığı kayyum davasından çıkan kararı değerlendiren MHP lideri Bahçeli, "Mahkeme kararına saygı duyuyoruz. Yargı yolu açık" dedi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesine Devlet Bahçeli'den tepki geldi.

Bahçeli, mahkemenin parti yönetimine kayyum ataması hakkında, kararı Yargıtay'a götüreceklerini belirterek, "Hiç kimse bizden olağanüstü kongre beklemesin" dedi.

Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'li muhaliflerin lehine verdiği kararın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, şunları söyledi: "Yargıtay'a müracaat edeceğiz. MHP'nin değerlendirmeleri ve görüşü vardır, o çerçevede hareket edeceğiz.

MYK toplayarak 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan  Kurultay kararını almıştır. Nereden etkilendikleri belli olmayanlara MHP'yi teslim edemeyiz. Yargı yolunu kullanacağız. Hiç kimse bizden olağanüstü kongre beklemesin. Onlar mahkeme hakkını kullandı, şimdi biz kullanacağız. Böyle bir karar alternatif olarak aklımızdan geçiyor.

Bu karara MHP hukuka duyduğu saygıdan dolayı bu karara da saygı duyuyor. Ancak 18 Mart 2018 tarihinde olağan kongremizi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz."

BAHÇELİ KURULTAY YOK DİYOR AMA...

MHP Lideri Bahçeli mahkeme kararı sonrası 'Hiç kimse bizden olağanüstü kongre beklemesin" dedi. Bahçeli böyle diyor ama süreç nasıl işleyecek?

Mahkeme, muhaliflerin istediği gibi Aksaray eski İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti "asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ı ise "yedek üye" olarak atadı. Artık süreci bu heyet yürütecek.

GEREKÇELİ KARAR BEKLENECEK

MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesinden sonra gerekçeli karar beklenecek. Bunun ardından mahkeme tarafından yetkilendirilen ‘Çağrı Heyeti’ olağanüstü kurultay kararını ilan edecek ve bu karar, 15 gün askıda kalacak. Çağrı Heyeti bu aşamada kongre tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması gibi işlemleri tamamlayacak ve başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tüm parti yönetimini olağanüstü kurultaya davet edecek. Genel Merkez yönetiminin katılmaması halinde dahi Çağrı Heyeti yasal olarak olağanüstü kurultayı toplayabilecek. Çağrı Heyeti'nin belirleyeceği kurultay tarihi Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanınca seçim tarihi kesinleşecek.
Bu kongre tüzük kongresi olacak. Muhaliflerin mayıs ayında yapmayı planladığı kongrede MHP’nin tüzüğünde yer alan ‘Olağanüstü büyük kongre toplantıları Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulunca gerek görülen hâllerde veya Büyük Kongre delegelerinin en az beşte birinin imzaları ile birlikte noterce onaylı yazılı talebi üzerine çağrılabilir. Bu toplantılarda sadece toplantı gündeminde yer alan konular görüşülür ve karara bağlanır, olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” maddesi değiştirilerek seçimin önü açılacak. 

Sonraki Haber