''Asrın felaketi'' için 13 maddelik ''asrın tasarruf tedbirleri'' önerisi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile asrın felaketinin yaralarının sarılması için gereken bütçe için iktidarı tasarrufa çağırarak "Asrın Tasarruf Tedbirleri" başlığı altında madde madde açıkladı.
Türkiye geçtiğimiz 6 Şubat pazartesi günü 9 saat arayla Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya üzerinden "Asrın Tasarruf Tedbirleri" çağrısı yaptı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 10 ilimizi yerle bir edip, 35 bini aşkın canı yitirdiğimiz depremin Türkiye'nin ekonomisine etkilerini ve deprem yaralarını sarmak için gereken bütçeyi değerlendiren Özdağ, "AKP yarın bir kampanya başlatarak, Türk Milleti’nden yardım istemeden önce, “Asrın Felaketi”nin ekonomik yükünün kaldırılması için hükümete “Asrın Tasarruf Tedbirleri” önerimizi sunuyoruz. Önce siz tasarrufa başlayın, sonra halktan isteyin!" dedi.
Özdağ "asrın tasarruf tedbirleri" başlığı altında Zafer Partisi'nin 13 maddelik önerilerini sıraladı.
İşte o 13 öneri:
"Deprem felaketini yönetemeyen AKP şimdi deprem sonrasında harcamak para toplama kampanyaları başlatıyor. Halktan para toplanmadan önce yazılması gereken devlet tasarrufları yapılmalı.
1)TİKA insani yardım adı altında yurt dışına yaptığı yılda 8 milyar dolar yardımı durdurmalı.
2. Hastane, köprü, havaalanları için 5 şirkete yapılan ödemeler 1 yıl ertelenmelidir.
3. makam araçları sayısı yarı yarıya düşürülme,
4. Cumhurbaşkanlığı uçakları satılmalı bürokratların seyahatlerinde uçak ve konaklama giderleri azaltılmalıdır.
5. her türlü ticari faaliyeti vergiden muaf tutulan sığınmacıların bu konumlarına derhal son verilmeli, götürü bir değer üzerinden geriye doğru vergi tahakkukları yapılarak derhal tahsil edilmelidir.
6. Kamu kurumlarına ait “Temsil ve Ağırlama” bütçeleri derhal iptal edilmeli, çiçek, çikolata vb. harcamalar iptal edilmelidir.
7. Devlet protokol kuralları gereğince yapılan karşılama ve uğurlama törenleri iptal edilmelidir.
8. Bakanlıkların koruma bütçeleri azaltılmalı, daha az koruma aracı ve personelin olduğu konvoylar oluşturulmalıdır.
9. Saray başta olmak üzere kamu kurumu binalarının güvenlik riski oluşturmayacak şekilde gece yanan dış cephe aydınlatmaları azaltılmalıdır.
10. Tüm Kamu kurumlarında dijital baskıya önem verilmeli, kağıda basılacak belgeler azaltılmalıdır. Kamu Kurumlarının yaptığı işleri anlattığı büyük reklam bütçeleri iptal edilmeli.
11. Kamu kurumlarının tadilat, bakım, onarım işleri acil durumlar haricinde iptal edilmelidir.
12. Kamu kurumlarının otellerde yapacağı eğitim, panel, konferans vb. etkinlikler iptal edilmeli, bu etkinlikler internet üzerinden yapılmalıdır. 13. Temel atma, açılış, kutlama her türlü faaliyet iptal edilmelidir. Bunları yapmadan halkın yastık altındaki altınına el uzatmayın.